Stine (27) trives på scenen – i farmors hjemmesydde kjole fra 60-tallet

ÅRETS HØYDEPUNKT: – Dette er årets høydepunkt for oss, sier solist Stine Tangen (27), pappa Frank Tangen (52) og nevøen Jørgen Tangen (24) om julekonserten. Alle tre pleier ellers i året å sørge for topp lyd og lys på andres arrangementer.

ÅRETS HØYDEPUNKT: – Dette er årets høydepunkt for oss, sier solist Stine Tangen (27), pappa Frank Tangen (52) og nevøen Jørgen Tangen (24) om julekonserten. Alle tre pleier ellers i året å sørge for topp lyd og lys på andres arrangementer.

– Dette er årets høydepunkt for meg, sier Stine Tangen om julekonserten hun holdt i kulturhuset. Publikum nøt sangstemmen hennes.

DEL

Det at familien Tangen kan lyd og lys er «no alle vet», for å låne noen ord fra Prøysens kjente og kjære julevise. Men at Stine Tangen (27), pappa Frank Tangen og fetteren Jørgen behersket lyd like godt FRA scenen er kanskje ikke like kjent.

En flott stemme

Julekonserten i den intime foajeen i Askim kulturhus ble en flott opplevelse for publikum, som fylte salen til siste plass.

Stine Tangen, med støtte av far Frank på piano, fetteren Jørgen, samt bare 16 år gamle Eirik Johnsen på trommer, kjørte et langt show med en lang rekke kjente og ikke så kjente julesanger.

– For å få med flest mulig av de mange julesangene jeg er så glad i, valgte jeg å presentere en del medley'er, sa en strålende opplagt Stine Tangen selv.

Hun har en drøm om å kunne leve av sangen i framtiden.

27-åringen stilte for øvrig i en enkel, svært klassisk rød kjole, som det hører historikk til:

– Jeg har arvet den fra farmor, som sydde den til seg selv på 60-tallet, forteller Stine stolt.

SE BILDENE (+):

Ekstra gøy

– Det at jeg får stå på denne intime scenen for femte året på rad for å holde julekonsert sammen med både faren min og fetteren min, gjør dette til en ekstra stas fellesopplevelse. Artig er det jo også at det er her i kulturhuset jeg jobber til daglig med å bidra til at andres arrangementer blir bra, mens jeg nå altså får anledning til å leve ut drømmen min med å framføre så mange julesanger jeg er så glad i, poengterer Askim-kvinnen.

Det var ellers ikke vanskelig å se at pappa Frank Tangen og fetteren Jørgen Tangen spilte med et ekstra engasjement for et åpenbart svært nytende og fornøyd publikum.

Med seg på scenene hadde familien bare 16 år gamle Eirik Johnsen på bass.

– Det er skikkelig gøy å få være med på dette, poengterte Eirik, som egentlig regner seg selv som trommis.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags