Admiral P «snakket litt»

Philip Boardman alias Admiral P  legger nå ut på turné over hele landet. ? Jeg vil takke alle som har støttet meg og musikken min. Jeg prøver å holde meg ydmyk, men jeg må innrømme at dette er stort for meg, sier han.

Philip Boardman alias Admiral P legger nå ut på turné over hele landet. ? Jeg vil takke alle som har støttet meg og musikken min. Jeg prøver å holde meg ydmyk, men jeg må innrømme at dette er stort for meg, sier han. Foto:

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

De fleste har hørt låten «Snakke litt» som topper hitlistene over hele landet. Men at artisten bor i Askim er nok mer ukjent. Se videoen nederst i saken

DEL

Philip Boardman er hans egentlige navn, men er kjent for navnet Admiral P. Reggae dancehallartisten gjør reggae på gebrokkent norsk, og har i flere uker toppet blant annet Vg-lista med låten «Snakke litt».

Det er en ydmyk og laid-back person som møter Smaalenenes Avis på Kos i Askim. Admiral P ble født i Zambia, med en afrikansk mor og norsk far. Der bodde han helt til han ble 13 år gammel, og flyttet til Norge fordi faren var syk og trengte behandling i Norge. Like etter døde faren, men moren bor fortsatt i Oslo.

Musikken kom tidlig inn i hans liv, så lenge han kan huske, og ikke lenge etter ankomsten til Norge, ble det fart på sakene. Artisten har valgt å synge på gebrokkent norsk, slik han snakker til vanlig. Dette er noe som skiller seg ut, og viser ut ifra listeplasseringer, at det norske folk liker det de hører.

– Askim er en koselig by
Admiral P forteller at han har bodd i Askim i to år.

– Hvorfor har du bosatt deg i Askim?

– Askim er en koselig by. En liten by som er i ferd med å vokse seg større. Det er også billigere å bo i Askim enn i Oslo, svarer artisten som pendler mye frem og tilbake.

– Det har skjedd en helomvending i livet mitt. Jeg hadde aldri trodd at låtene mine skulle slå an slik de har gjort, og i alle fall ikke så fort. Jeg trives i karusellen.

Travel hverdag
Admiral P har for tiden en travel hverdag. Han har jobbet med blant annet Onkel P, Mira Craig og Nico D. Han jobber også en del med koristen sin Sisi, som også er koristen til Stella Mwangi i Melodi Grand Prix-hiten «Haba haba».

– Det er masse intervjuer om dagen, radio, og musikk. Jeg «jobber overtid», sier han med et smil om munnen, da dette er tittelen på hans nye EP.

– Når skal du opptre i Askim?

– Jeg driver å planlegger å få til en opptreden i Askim til sommeren. Nå om dagen driver jeg bare varmer opp motoren, da min suksess hittil forhåpentligvis bare er starten, forteller Admiral P.

Hør låtene "Spinnvill" og "Snakke litt" her:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags