MYSEN: Kulturtorgnatta arrangeres for tredje gang, legger idretts og kultursjef Knut Olav Brekklund Sæves opp til at publikum skal senke skuldrene, og få med seg smakebiter av det lokale kulturlivet, i tillegg til noe mer nasjonalt.

Det skjer så mye fredag kveld at publikum og Hanne Blekken neppe får med seg alt. Når historiker Tore Lund i sitt foredrag på biblioteket tar utgangspunkt i et fotografi tatt i Mysen i 1921, så starter Viseklubben Lars sin konsert like etter i Store festsal. Når Torbjørn Greipsland holder sitt kåseri om hva Bibelen betydde for norske utvandrere, så starter Mysen Damekor sin konsert like etter.

Knut Olav Brekklund Sæves kaller kveldens største trekkplaster for er musikalsk toppmøte. Han mener forestillingen «Buicken» med forfatter Lars Saabye Christensen, musikerne Knut Reiersrud og Stian Carstensen og journalist Tom Stalsberg.

Les også: Duket for «Børning»-feber i Mysen med storslått premiere

Prosjektet Buicken startet ved at forfatter Lars Saabye Christensen, forfatter og journalist Tom Stalsberg og fotograf Lars Bones dro til USA på reportasjereise. Da de kom hjem tok de med seg tekstene i studio, og sammen med musikerne, Knut Reiersrud og Stian Carstensen har de improviserer fram tekstene og melodien til forestillingen.

Lokale fjes

Rett før forestillingen «Buicken» er slutt i biblioteket, starter Lars Johansson fra Marker sin konsert ved siden av, i Store festsal.

– I fjor besøkte vel 600 personer kulturnattarrangementet. Jeg ønsker meg enda flere i år, sier Knut Olav Brekklund Sæves.

– Alt er gratis, minus kinoforestillingen «Børning 2», opplyser han og oppfordrer folk til å besøke en allsidig og spennende oktobernatt på Kulturtorget i Mysen sentrum.

Dette skjer:

  • I Galleri Festiviteten er det kunstutstilling og konsert med elever fra Eidsberg kulturskole.
  • I Galleri Festiviteten holder også Øivind Larsen konsert.
  • På torget blir det åpning og danseoppvisning med elever fra kulturskolen.
  • Flaggtreff arrangerer stjerneorientering og det blir frisbeegolf.
  • Senere på kvelden samler Hærland og Eidsberg BU folk til ulike aktiviteter rundt bålet og Øivind Larsen arrangeres leirbålkonsert.
  • Hele kvelden er det bruskassestabling og servering i regi av Mysen kulturkompani, den lokale sanitetsforeningen og Karlsvogna.