ASKIM: Torsdagens veldedighetskonsert «Artistdugnad 2017» i Askim Kulturhus dro fullt hus og sørget for at Benny når målet om å samle inn 200.000 kroner til organisasjonen Hjelp oss å hjelpe og Home Start.

«Tusen tusen takk til alle som kom på konserten i går. Jeg opplevde mange magiske øyeblikk i går i møtet mellom artister og publikum. Det varmer.  Jeg er stolt og ydmyk over givergleden dere viser. Både i form av penger, men også den applausen og stemningen dere sørget for i Askim kulturhus i går kveld. Dere er et fantastisk publikum», skrev Benny på sin facebook-side etter konserten.

Bildeserie

Trakk fullt hus med veldedighetskonsert for fattige barn – se hvem som kom

SE BILDER:

Stiftelse og ny konsert

Men nå ønsker han å ta sin omsorg for distriktets fattige barn ett skritt videre:

– Jeg ønsker å etablere en stiftelse og samle inn 500.000 kroner. Målet er å sikre en årlig utdeling til fattige barn på 50.000 kroner, forklarte han fra scenekanten. Navnet på stiftelsen ønsker han skal være «Hold mitt hjerte» etter en låt skrevet av Peter Hällström og med tekst av Björn Skifs, en låt som Benny også fremførte fra scenen torsdag.

LES OGSÅ: Indre kommuner er verst i fylket – har størst andel fattige barn

Og ingen som satt i salen tvilte på at han vil klare dette også.

For årets veldedighetskonsert ble om mulig enda mer vellykket enn fjorårets. Og Benny Hanssen kan allerede nå fastslå at det blir en ny veldedighetskonsert neste år. Og han forklarer at han er imponert over givergleden og dugnadsånden.

– 50–60 av Indre Østfolds beste artister stilte opp, det samme gjorde Tangen Lyd og Lys, som sørget for at ikke noe gikk galt underveis. Imponerende er det også hvordan Askim kommune stiller opp. De eneste utgiftene vi har er kostnader til brannvakt og vask av kulturhuset, forklarer Hanssen.

LES OGSÅ: Benny har lyst til å lage enda en konsert som gir penger til fattige barn

– Noe har gått galt

Mindre imponert er han av samfunnets prioriteringen, og Hanssen benyttet torsdag kveld anledningen til å rette en pekefinger og kommer med et «statement» på vegne av barna fra scenen:

– Vi skal være verdens lykkeligste og ett av verdens rikeste land. Likevel lever hvert tiende barn i Norge, og hvert sjette barn i Askim og Eidsberg i fattigdom. Noe har gått galt, sier Hanssen. Han understreker at kritikken ikke er partipolisk eller rettet mot dagens regjering spesielt.

– Jeg snakker først og fremst barnas sak og ønsker at barn i fattigdom kommer på sakskartet hos alle beslutningstagere, forklarer han.

LES OGSÅ: Benny drar i gang ny stor veldedighetskonsert – nå får han pris for innsatsen