Parti ble lagt ned og stiftet samme kveld

Dette er deler av styret i Indre Østfold KrF: Nestleder Marianne Nordlie (f.v.), Elisabeth Krusinski, leder Knut Espeland,  Bjørnar Grønbech og Per Arvid Saug. Bjørn-Erik Gihlemoen og Ole Sletten var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat

Dette er deler av styret i Indre Østfold KrF: Nestleder Marianne Nordlie (f.v.), Elisabeth Krusinski, leder Knut Espeland, Bjørnar Grønbech og Per Arvid Saug. Bjørn-Erik Gihlemoen og Ole Sletten var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Privat Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Mandag kveld opphørte lokallagene for Askim, Eidsberg, Hobøl, Spydeberg og Trøgstad KrF. En time senere var det nye partiet stiftet.

DEL

INDRE ØSTFOLD: I et konstituerende årsmøte mandag kveld ble styret for Indre Østfold KrF valg - med representanter for alle de fem kommunene som slås sammen fra 1. januar.

Ifølge en pressemelding fra Bjørnar Grønbech, sekretær for styringsgruppen Indre Østfold KrF, ble Spydebergs varaordfører Knut Espeland  enstemmig valgt som leder. Med seg i styret fikk han nestlederne Marianne Nordlie, Trøgstad og Bjørnar Grønbech, Askim. Øvrige medlemmer i styret er Elisabeth Krusinski, Askim, Bjørn-Erik Gihlemoen, Hobøl, Per Arvid Saug, Eidsberg og Ole Sletten, Askim.

– Skal gjøre en forskjell

– KrF kommer til gjøre en forskjell i Indre Østfold - slik vi har gjort i de fem kommunene gjennom mange år.  Vi har en meget solid liste toppet av Britt Guldbrandsen, Øivind Reymert, Bjørnar Grønbech og Mona Hovland Wendelborg som alle står klare til å kjempe for gjennomslag for verdibasert KrF-politikk, uttalerEspeland.

Espeland viser til at KrF gjennom gode forhandlinger og allianser har sikret seg politisk gjennomslag som langt overgår størrelsen på partiet.

– Et godt eksempel er den berømte kontantstøtteordningen i Spydeberg som ble framforhandlet i den politiske plattformen med Høyre og Frp - og som vi går til valg på i Indre Østfold kommune til beste for småbarnsfamilier som opplever tidsklemma.

Les også: Britt Gulbrandsen er ordførerkandidat for Indre Østfold KrF

Hentet fra Bibelen

Knut Espeland har en klar oppfordring til velgerne.

– Stem KrF hvis du ønsker mer politikk bygget på KrFs verdigrunnlag som er hentet fra Bibelen, den kristne kulturarven og grunnleggende menneskerettigheter og som har sin forankring i det kristne menneskesynet, nestekjærligheten og forvalteransvaret.

Les også: Slik reagerer de lokale KrF-erne på dagens veivalg: – Føler at velgerne blir lurt

Artikkeltags