Gå til sidens hovedinnhold

Ville hjelpe havarert bilist - ble forsøkt ranet og slått

Artikkelen er over 5 år gammel

Dramatisk for en mann som ville bistå langs E18

HOBØL: Klokken 22.00 torsdag kveld melder operasjonsleder ved politivakta i Follo at de har vært i kontakt med en mann som hevder seg slått og forsøkt ranet langs E18.

Episoden skal ha skjedd ved fylkesstøtta mellom Akershus og Østfold ved Ski/Hobøl.

– Da han ringte oss skal hendelsen ha skjedd for rundt en time siden, sier operasjonsleder Børge Løge.

Ifølge ØB skal mannen som ville hjelpe være fra Indre Østfold.

– Vær oppmerksom

Indre østfoldingen skal ha stoppet for å hjelpe en bil som sto langs veien med panseret åpent.

– Det var to personer ved denne bilen. En ville oppholde bilisten som stoppet, mens den andre forsøkte å ta seg inn i bilen hans, sier operasjonslederen.

– Kom en kar ut i veien og vinka meg inn. De hadde vist problemer med bilen. Person to sto da med åpent panser og skrudde. Da jeg går bort til bilen deres går person én i min bil og snoker. Jeg drar han ut av bilen og sier «not you're stuff». Han som stod og skrudde kommer da mot meg. Det blir litt basketak og jeg får meg en på nesa, skriver Indre Østfoldingen på Facebook.

– Dette er noe som skjer fra tid til annen. Folk må nok tenke litt over både tid og sted og om man er alene i slike tilfeller, advarer Løge videre.

Det ble et lite slagsmål på stedet før mannen som hadde stoppet kom seg vekk.

– Han fikk kun noen blåmerker. Vi holder kontakten med han videre, og oppretter sak, fortsetter Løge.

Vil ha tips om bil

Bilen de to gjerningspersonene kjører skal være en hvit Peugeot Boxer med norske grønne skilter, som muligens slutter på 79.

– Begge gjerningspersonene er rundt 1,80 høye, og snakket engelsk. Vi har observasjoner av bilen, samt avhør av fornærmede, sier Løge.

– I dette tilfellet fikk vi ikke vite om hendelsen før etter rundt én time. Da er det ikke så lett for oss å lete etter gjerningsmennene. Vi oppfordrer derfor folk å ta kontakt med oss på 02800 hvis de ser en bil som ligner, og ikke minst hvis de opplever noe lignende om å ta kontakt så fort som mulig, oppfordrer han.

TIPS OSSEpost: redaksjonen@smaalenene.no TLF: 909 70 700
Bilde: SMABILDE til 2005