Petter Pilgaard (37) skal være konferansier og presentere band og artister på hovedscenen lørdag.

Pilgaard er for tiden på øya Formentera utenfor Ibiza i Middelhavet. Der er han sammen med kjæresten Vendela Kirsebom, hvor de holder på med tv-opptak til en realityserie som handler om de to. Pilgaard og Kirsebom ble et par etter at de traff hverandre på Farmen kjendis. På en meget ustabil telefonforbindelse fra Formentera tok vi en prat med Pilgaard.

– Det har vært en veldig hektisk periode, med opptak hver dag. Det er utrolig skjønt her nede, med azurblått hav omtrent som i Karibia, men det har vært intens jobbing med realityserien, som skal ha premiere 21. august på TV2, sier Pilgaard til Smaalenenes Avis.

– Har du noe forhold til Indre Østfold?

– Jeg har vært i Mysen og på Momarken noen ganger, men jeg gleder meg veldig til å hilse på lokalbefolkningen i Askim, og jeg gleder meg til å se hva stedet har å by på. Jeg har vært i Østfold før, og vet at østfoldinger er flinke til å feste, så jeg regner med at ting går litt av seg selv. Men jeg henter mye fest-inspirasjon her nede i Syden, så når jeg kommer til Askim skal jeg gi alt for å skape god stemning.

– Staysman & Lazz, Plumbo, Jaa9 & OnklP og Minor Majority skal spille lørdag. Kjenner du artistene du skal være konferansier for?

– Staysman & Lazz har jeg vært konferansier for tidligere, så dem kjenner jeg godt. OnklP kjenner jeg også fra før, han er en kul type. Og det blir hyggelig å møte Jaa9 og bli kjent med ham når vi kommer til Askim. Plumbo har jeg også vært på konsert med flere ganger tidligere. Det tegner til å bli en svært bra kveld. Min oppgave blir å skape god energi og sørge for god festivalstemning. Jeg har hatt massevis av konferansierjobber, så det begynner jeg å få dreisen på. Jeg gleder meg masse til å være med på Kraftfestivalen.

– Er det noen sjanse for at vi får se Vendela Kirsebom i Askim til helgen?

– Hvis Vendela har tid, skal jeg prøve å få henne med. Hun har mye å gjøre, men om hun ikke blir med, skal jeg uansett hilse fra henne, sier Pilgaard.

LES OGSÅ: Festival har fått «Alt på stell» – har sikret seg Jaa9 & OnklP