Hun åpner årets kraftfestival: – Utrolig morsomt å få noen som er så kjent

Finansminister Siv Jensen (FrP) åpner Kraftfestivalen. Tommy Leret takker lokale politikere som har hjulpet med å få i boks avtalen.

Finansminister Siv Jensen (FrP) åpner Kraftfestivalen. Tommy Leret takker lokale politikere som har hjulpet med å få i boks avtalen. Foto:

I en årrekke har ulike politikere stått for åpningen av kraftfestivalen. I år er det finansminister Siv Jensen (FrP) sin tur.

DEL

Askim: – Jeg synes det er utrolig morsomt å få noen som er så kjent til å åpne kraftfestivalen i år, sier festivalsjef Tommy Leret.

Åpningen med Jensen i spissen skjer 14.august. Hva som blir sagt velger FrP-lederen selv.

– Hun vet at det er festivalens 25-årsjubileum, og har fått informasjon om festivalens historie. Utover det velger hun selv hva som sies, forklarer Leret.

Lang tradisjon

Det er ikke første gang en storpolitiker får æren.

– Vi hadde Erna Solberg på besøk året hun ble statsminister. Tidligere har vi også hatt Jonas Gahr Støre og mange andre fra hele det politiske spekteret, sier Leret.

LES OGSÅ:

Han understreker at avgjørelsen om å kontakte FrP-lederen ikke er farget av politisk ståsted.

– Det er som regel politikere som åpner festivalen, enten regjeringsmedlemmer eller fylkespolitikere. Dette er første gang vi har en politiker fra fremskrittspartiet, og tidligere har det kommet folk fra de fleste andre partier, sier festivalsjefen.

Takker for hjelpen

Leret takker Indre Østfold FrP for hjelpen med å kontakte Jensen.

– Jeg har fått god hjelp fra lokale politikere, og hadde ikke fått det til uten dem, sier han.

Videre håper han at finansministeren blir værende igjen etter åpningen for å nyte den påfølgende konserten.

– Hun er hjertelig velkommen til å kose seg utover kvelden, dersom det passer med tidsprogrammet hennes i forkant av valget, sier han.

Artikkeltags