Gå til sidens hovedinnhold

Slik gikk det med de lokale korpsene i årets mesterskap

God innsats fra Indre-korpsene i distriktsmesterskapet

Artikkelen er over 4 år gammel

De hadde det gøy på scenen. Det ga resultater for Tenor skolekorps.

Med sang, spill og rytmelek sjarmerte de unge musikantene fra Tenor skolekorps dommerne i årets distriktsmesterskap for korps.

Høytidelig kunne Emily Dramstad og Thea Christensen motta pokalen for andreplassen av musikere fra Hans Majestets Kongens Garde.

Mange aspiranter

Satsingen på lek og musikk har gitt resultater for Slitu-korpset, som i fjor fikk 22 nye aspiranter. Både musikanter og dirigent Elisabeth Strengen Gundersen var strålende fornøyde med resultatene i konkurransen.

– Vi har jo plukket ut et ganske lett repertoar med utgangspunkt i norske folketoner, og det er hyggelig at dommerne ser kvaliteten i dette, sier Strengen Gundersen.

Spesielt nummeret «Pål sine Balkan-høner» ble framført med smil og humør.

Jevnt nivå

Dommere for de 14 korpsene som stilte i Fredrikstad var arrangør Bjørn M. Kjærnes og basstrombonist Clare Farr fra Kringkastingsorkestret. De ga de fleste korpsene mellom 80 og 85 poeng (av 100 mulige).

Askim Pike og Guttekorps stilte med forsterkning av seniorer fra Skiptvet og Tenor. Med frafall av fire musikanter ukene før konkurransen var gleden stor da korpset likevel greide bronseplassen i sin klasse.

– Vi fikk skryt for driv og dynamikk, men det er jo forståelig at vi fikk trekk for balanse, sier korpsets dirigent Kari-Andrea Johansen.

Sølv til Skjønhaug

Distriktets brasskorps konkurrerte i Lørenskog, og her ble det gode resultater for Trøgstad-korpsene.

Skjønhaug skolekorps har deltatt i Norges Musikkorps forbunds satsing «Born to play». Selv et relativt lite korps med unge musikanter kan vise styrke. På NM i fjor ble korpset nummer 10 av 17 i sin klasse.

– Ungene synes det er gøy å være med i konkurranser, så vi satser på å gjøre det minst like bra i NM i år, sier Cathrine Bergholt Nilsen i korpset styre.

LES OGSÅ: Jubilerte for full musikk: – Vi er heldige som har et korps av virkelig rang

Topp motivert

Dirigent Bjørnar Hov har nå en topp motivert gjeng som vil øve beinhardt fra mot NM i juni.

– Siden vi er så få er det viktig å få det beste ut av hver enkelt, å pushe dem litt. Man kan ikke slippe unna med å yte halvveis, sier Hov.

Han er også bevisst på å velge musikk som gir utfordringer både for de yngste og de eldste.

Tilbakemelding fra dommerne var at korpset fra Skjønhaug viser mestring og spilleglede.

– Vi fikk også høre at vi hadde rik og god klang, og det er flott for et lite korps, at alle har et bevisst forhold til klang, sier Hov.

LES OGSÅ: Korps med ambisjoner

Kommentarer til denne saken