Gigantbutikk konkurs – over 300 norske ansatte mister jobben

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs. Foto Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

KONKURS: Leketøysgiganten Toys R Us har slitt lenge. Fredag ble selskapet Top-Toy, som eier Toys R Us og BR-leker erklært konkurs. Foto Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Selskapet Top-Toy, som eier leketøyskjedene Toys R Us og BR-leker i Norden, er erklært konkurs. Det medfører at over 300 norske butikkansatte mister jobbene sine.

Det er ingen slike butikker i vårt distrikt - de nærmeste er i Sarpsborg, Ski og Strømmen storsenter.

Selskapet ble erklært konkurs etter begjæring fra styret, og skjer etter et svakt julesalg, opplyser selskapet i en pressemelding.

LES OGSÅ: Zavanna overtar PM-butikker, men ikke den i Askim – helt ny butikk kan komme til byen

Top-Toys administrerende direktør, Per Sigvardsson, forteller at selskapet var kommet langt og arbeidet med å legge rammene for enrekonstruksjon av selskapet, men på grunn av det sviktende julesalget var de nødt til å erkjenne at Top-Toy ikke lenger er i stand til å fortsette.

Ifølge selskapet er bakgrunnen for Top-Toys alvorlige situasjon økt digitalisering, flere konkurrenter og endrede lekevaner hos barn.

LES OGSÅ: Ansatte begjærer Mysen-firma konkurs – kraftige beskyldninger fra begge parter

Det er nå Kuratel som har fått i oppgave å realisere flest mulig verdier.

– Vi innleder en dialog med kreditorene om hvordan boet skal håndteres, men kan opplyse om at visse butikker vil holde åpent, slik at kunder kan bytte varer til andre varer fram til utgangen av desember, sier advokat Søren Aamann Jensen, som sammen med advokat John Sommer Schmidt er utpekt som kurator.

Top-Toys virksomhet i Norge, som består av butikkene Toys R Us og BR-leker, hadde i starten av 2017 over 330 ansatte. Selskapet har blant annet en Toys R Us-butikk i Bodø.

LES OGSÅ: Tidligere Illebilli-sjef ble tilkjent 2,5 millioner etter seier i tingretten – varsler flere søksmål

Konkursbegjæringen medfører at over 300 norske leketøysbutikk-ansatte mister jobbene sine.

Butikkjeden ble grunnlagt i 1948 og har 881 butikker i USA, og 65.000 ansatte globalt. I USA og flere andre steder i verden har Toys R US stengt eller solgt alle sine butikker. I USA har opp mot 33.000 jobber blitt rammet.

Artikkeltags