Still ordførerne til veggs om storkommunen – få svar på folkemøte

Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hva bør den nye kommunen hete? Og hvordan skal det gå med Marker og Trøgstad som står utenfor?

DEL

ASKIM: Onsdag kveld sitter et panel med fire Høyre-ordførere klare på Askim ungdomsskole. Erik Unaas, Thor Hals, Petter Schou og Olav Breivik representerer Eidsberg, Askim, Spydeberg og Hobøl – som etter alle solemerker blir en ny storkommune. I tillegg blir opposisjonspolitikerne Tron Kallum (Sp) fra Spydeberg og Sigmund Hansen (Ap) fra Askim en del av panelet. Kommunereformen er temaet for møtet – som er et samarbeid mellom NRK Østfold og Smaalenenes Avis. Møtet streames direkte på nettsiden til både NRK Østfold og Smaalenenes Avis.

Les også: Splittet syn blant politikerne om storkommune 

-Kort innledning

Jarle Bentzen, ansvarlig redaktør i Smaalenenes Avis innleder møtet. Han understreker at hans innledning skal være kort – og gi både tid og rom til små filmsnutter som dyktige elever ved Medier og Kommunikasjon ved Mysen videregående skole har laget.

Stiller spørsmål

Fagleder Øystein Okkenhaug ved skolen forteller at elevene har stilt følgende spørsmål til folk i kommunene – som blir vist på storskjerm:

  • Hva er viktig for innbyggerne i de mindre kommunene å ta med seg inn i storkommunen?
  • Hva skal den nye kommunen hete?
  • Hva bør Trøgstad og Marker gjøre – som blir stående utenfor?

Møteleder Trond Øyvind Karterud fra NRK Østfold oppfordrer alle som brenner etter å stille spørsmål, om å møte opp onsdag kveld. Han går langt i å garantere at alle skal få svar.

– Skal det være lange innledninger fra panelet?

– Nei. De skal bare svare på spørsmål, svarer Karterud.

Når det kommer spørsmål som angår enten Marker, Skiptvet eller Trøgstad, er også ordførerne fra disse kommunene invitert til å sitte i salen. De må også regne med å svare på spørsmål.

Les også: Trøgstad gjør helomvending om kommunereformen 

Artikkeltags