Gå til sidens hovedinnhold

Kommunen tilbakeviser funn av E. coli-bakterier i drikkevannet

Artikkelen er over 1 år gammel

Sarpsborg kommune opplyser at ryktene om funn av E. coli-bakterier i drikkevannet på Sandbakken ikke stemmer, men opplyser at det er funnet andre bakterier som kan være helseskadelige.

Torsdag la Sarpsborg kommune ut en melding på sine nettsider, der de opplyser om at ryktene om funn av E. coli-bakterier i drikkevannet på Sandbakken ikke stemmer.

Kan være helseskadelige

Det er i forbindelse med arbeid på vannledningsnettet på Sandbakken det er gjort funn av koliforme bakterier i en provisorisk vannledning som er brukt til midlertidig vannforsyning, som berører tre husstander og Bygger'n på Sandbakken.

Kommunen tilbakeviser altså ryktene om at det er snakk E. coli-bakterien.

– Disse bakteriene er helt andre bakterier en E. coli, men siden visse typer av koliforme bakterier kan være helseskadelige, er de berørte anbefalt ikke å bruke vannet før mer detaljerte analyser av vannet foreligger fredag 21. juni, skriver Sarpsborg kommune på sine nettsider.

Les også: Slik jobber vannverkene i Indre Østfold for å sikre deg trygt og godt vann

Alle har fått beskjed

Stein Solheim Olsen i Sarpsborg kommune opplyser til Sarpsborg Arbeiderblad fredag formiddag at de foreløpig ikke har fått analysesvarene som kan si noe om hvorvidt bakteriefunnene i drikkevannet på Sandbakken er helseskadelig eller ikke, men at de forventer å få disse svarene senere i dag.

Sarpsborg kommune opplyser at det er tre husstander samt Bygger'n som er berørt, og at alle har fått beskjed om at de bør bruke vann fra vannvogn inntil det med sikkerhet kan slås fast at vannet fra den provisoriske vannledningen er trygt å drikke.

Les også: På topp blant landets kommuner:– Vi har hatt en stor framgang fra i fjor

Kommentarer til denne saken