Gå til sidens hovedinnhold

Kom på en spenstig idé – nå er kampen i gang

Artikkelen er over 2 år gammel

Litt småvåte etter fire timers stand i regnet - likevel var listetoppene såre fornøyde. For de hadde pønsket ut en festlig, grønn plan.

MYSEN: Miljøpartiet De Grønne (MDG) i Indre Østfold har startet valgkampen. Det gjorde listetoppene på Mørstad Senter på Mysen lørdag. I fire timer sto de på stand med et spesielt tilbud til mulige velgere.

Fikset sykkelen

MDG-representantene er glade i sykler. For de er jo så snille mot miljøet. De ønsker flere sykler og færre biler i landet. Derfor hadde listetopp Marius Hagen fra Askim, andrekandidat Monika Marcella Kjærstad fra Spydeberg og Tiril Pharo, fjerde kandidat, også hun fra Spydeberg, et tilbud til syklistene.

På standen kunne de nemlig få utført enkle reparasjoner og finpuss på syklene sine. Derfor hadde de med seg Fabrice Caline. Han bor ved Mørk i Spydeberg og sykler dit han skal – enten det er til Oslo eller i nærmiljøet, ifølge Tiril Pharo.

– Er du sykkelreparatør, Caline?

– Nei. Jeg er hobbyreparatør og slett ikke medlem av MDG. Jeg er bare leid inn her i dag, forklarte han.

– Har du reparert mange sykler i dag?

– Fire til fem stykker, svarer han.

– Mange engasjerte folk

Listetoppene syklet også rundt i Mysen og delte ut kaker og kaffe.

– Folk var så engasjerte, spesielt når det gjelder lading av elbil og gang- og sykkelveier. Mange ytret ønske om å knytte veiene sammen slik at det går å sykle trygt gjennom Indre Østfold kommune, sa de. Gjenåpning av Østre linje fra Rakkestad til Sarpsborg er også en sak MDG brenner for.

Monika Marcella Kjærstad fortalte om blide og positive mennesker som slett ikke skygget banen selv om det var valgkamp.

– Valget 2019 er også litt historisk. Det er første gang velgerne i Eidsberg og Trøgstad kan stemme på MDG, sa Tiril Pharo.

Marius Hagen regner med at MDG får to plasser i kommunestyret i den nye storkommunen.

– Men jeg håper på tre, la han til.

Kommentarer til denne saken