Denne glade spillgjengen vil ha flere medlemmer i klubben sin

ALLE ER VELKOMMEN: Ada Nikolaisen Nyrud (25), Dag Kristiansen (50), Ida Merethe Berge (37), Michelle Flermoen (12), Lars martin Tjensvold (snart 18), Linn Benedikte Brakstad (23) og Cato Arnesen (30) vil gjerne ha flere medlemmer i Indre Østfold Backgammonklubb.

ALLE ER VELKOMMEN: Ada Nikolaisen Nyrud (25), Dag Kristiansen (50), Ida Merethe Berge (37), Michelle Flermoen (12), Lars martin Tjensvold (snart 18), Linn Benedikte Brakstad (23) og Cato Arnesen (30) vil gjerne ha flere medlemmer i Indre Østfold Backgammonklubb. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hver torsdag møtes nystiftede Indre Østfold Backgammon-klubb til spill og hyggelig samvær på Knapstad bakeri.

DEL

HOBØL: – Nå vil vi gjerne ha enda flere medlemmer, forteller Ada Nicolaisen Nyrud (25). Klubben startet opp like før sommeren.

– Vi er cirka 20 medlemmer i Facebook-gruppa, men alle er ikke like aktive. Vi pleier å være mellom fire og åtte stykker som spiller hver gang, sier Nyrud.

(Saken fortsetter under bildet)

NY: Ada Nikolaisen Nyrud lærte Lars Martin Tjensvold gode tips og triks torsdag kveld.

NY: Ada Nikolaisen Nyrud lærte Lars Martin Tjensvold gode tips og triks torsdag kveld. Foto:

Fant ingen lokal klubb

Selv har hun spilt Backgammon siden hun gikk på barneskolen.

– Jeg er veldig glad i spillet og har spilt mye på nett. Jeg kommer egentlig fra Nesodden, hvor det er en lokal backgammonklubb. Da jeg flyttet til Knapstad lette jeg etter en klubb her, men fant ingen. Derfor startet jeg min egen. Det er mye mer sosialt og hyggelig å spille fysisk og ikke bare over internett, beskriver Nyrud.

(Saken fortsetter under bildet)

BRETTSPILL: Slik ser backgammonspillet ut.

BRETTSPILL: Slik ser backgammonspillet ut. Foto:

Passer for alle aldre

Hun presiserer at backgammon passer for alle aldersgrupper.

– Alle kan komme og spille selv om de ikke kan spillet, og gjerne barn. Vi har flere barn i klubben som spiller. Det yngste medlemmet vårt er åtte år, mens det eldste er 50 år, sier Nyrud.

Klubben legger stor vekt på inkludering og sosialt samvær.

– Her er alle velkomne. Her er alle gode vinnere og tapere, og det er koselig stemning, smiler Ada Nikolaisen Nyrud.

Dette er backgammon

Backgammon er et av de eldste kjente brettspillene, med røtter som kan spores over 5 000 år tilbake. Backgammon er et klassisk brettspill for to spillere. Hver spiller har femten brikker som flytter mellom fireogtyve triangler etter verdien av to terninger. Spillet er vunnet når en av spillerne klarer å flytte alle sine brikker av brettet.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags