– Bredden i sommerskoletilbudet vårt er stor. Vi tilbyr skriving, maling, idrett, hesteaktiviteter, musikk, film og teater, skating og friluftsliv etter at skolens elever og deres foresatte fikk komme med forslag, forteller Søbyskogen videre.

(Saken fortsetter under bildet)

Rektoren er veldig glad for at de fikk bevilget penger til å kunne gjennomføre dette brede tilbudet for barn i Marker i sommerferien.

– Det er første gang vi får denne muligheten og med den flotte responsen vi har fått, håper jeg vi får midler neste år også slik at vi kan følge opp med sommerskole da, legger Søbyskogen til med et smil.

Får male fritt

Malegruppa hadde syv elever på plass da lokalavisen var innom på besøk onsdag; seks jenter og én gutt.

(Saken fortsetter under bildet)

– Et kjempeflott tilbud som vi virkelig setter pris på, sa barna mens de satt og malte på hvert sitt staffeli.

– Det er gøy å få ut litt kreativitet med maling, påpekte Johanna Sollie Rambøl.

Eneste gutt, Dawid Karbowiak, syntes det var gøy å gå på sommerskole for å male.

(Saken fortsetter under bildet)

– Jeg liker å male forskjellige ting og maler også en del hjemme. Men jeg synes det er litt slitsomt å gå på sommerskole, medga 10-åringen stående foran formiddagens kunstverk.

Elevene var spesielt glade for én ting:

– Vi får male hva vi vil, påpekte Mina Sofie Storløs og Mathilde Slupstad Orderud. I går hadde de malt henholdsvis skog og landskap.

(Saken fortsetter under bildet)

Gruppas lærer, Kirsten Hofseth skrøt av elevene sine:

– De er virkelig flinke til å jobbe konsentrert, understreker hun.

Kreative skrivere

På skrivekurset ble det så mange sykdomsforfall at det kun ble Wilma Sandgren og Oda Haneborg som fulgte undervisningen til Merete Henden. Sistnevnte har gitt ut sin egen bok «Skriv for livet» og jobber til daglig på Mysen videregående skole.

– Wilma og Oda er begge veldig engasjerte og flinke. Og de går løs på enhver oppgave jeg gir dem med stor glød og positiv tilnærming. Jentene lærer å bli både litt journalister og forfattere, forteller Henden smilende.

Jentene hadde allerede fått flere forskjellige oppgaver som å plukke tre temaer opp av en hatt og skrive en fortelling ut fra de tre tingene og laget dikt. Neste oppgave besto i å finne ut hva de ville tatt med av for dem viktige ting om de strandet på en øde øy.

– Dette er virkelig et flott sommertilbud. Vi har allerede lært oss flere ting som for eksempel å se ting fra forskjellige sider, forteller Wilma og Oda som har henholdsvis samfunnsfag og engelsk som favorittfag når de går på ordinær skole.

Merete Henden forteller at de har en «husflue» som har vært i rommet gjennom hele kurset til nå og at de tenkte de jentene kanskje skulle lage en fortelling om den sammen.

– Om det hender tragisk eller med en såkalt «åpen slutt» der leseren må tenke seg til konklusjonen selv, vet vi ikke foreløpig, understreker hun.

Sammen hadde for øvrig Merete og Wilma fått til slik at sistnevnte får en offisiell navnedag fra neste år av for navnet Wilma har ikke hatt en egen navnedag til nå.

– Vi tok en henvendelse sammen og har nå offisielt fått godkjent at 12. oktober blir hennes navnedag offisielt fra 2022, påpeker Henden.

– Skikkelig artig å få sin egen navnedag. Så det har jeg uansett fått ut av sommerskolen allerede, avslutter Wilma Sandgren glad for fornøyd.

Mer detaljer om sommerskolen finner du på hjemmesiden til Marker kommune.