Stedet er aulaen på Askim ungdomsskole. Hit kommer bloggeren, forfatteren og skuespilleren Magnus Jackson Krogh – opprinnelig fra Kjøllefjord i Finnmark – torsdag 31. januar.

32-åringen har vært svært åpen om sin ADHD-diagnose og har på få år skrevet en rekke bøker og holdt hundrevis av foredrag og forestillinger landet rundt. Han kaller seg både forfatter, foredragsholder, blogger og humorist.

Live psykologtime

Forestillingen på 85 minutter har han kalt «Samtalen – et talkshow om psykisk helse», og med seg på scenen har han den psykiatriske sykepleieren og revyskuespilleren Hilde Kragebøl.

– Vi kaller det en live psykologtime, sier Magnus Jackson Krogh til Smaalenenes Avis. At det er en svært engasjert mann som kommer til Askim torsdag, får avisens journalist en forsmak på når vi snakker med ham på telefon.

Les også: Slutt for over hundre år gammel tittel: Nå er de ikke helsesøstre lenger

Mange myter

– På «Samtalen» forteller jeg først min historie uten hemninger, så vil det bli åpnet for spørsmål fra salen, og jeg vil også møte folk etterpå. Det handler egentlig ikke om ADHD, jeg snakker til alle. Vi skal ikke drite ut noen, vi skal snakke åpent om temaer som gjelder liv og død for mange. Vi har alle noe å slite med og bidra med. Og så er vi tilsynelatende så åpne, men vi er ikke det. Tvert imot. Livet begynner når vi skrur av sosiale medier og går ut og skaper en sosial arena. «Samtalen» i Askim handler om konsekvensene det har ikke å bry seg. Den handler om de tingene vi ikke snakker om. Tabuene. Det er en epidemi i Norge ikke å snakke om ting, sier Magnus Jackson Krogh.

Han mener det er mange myter og lite forståelse knyttet til diagnosen hans – og til mange andre problemer som barn og unge sliter med. For eksempel mobbing.

– Det er mange myter, og du blir behandlet deretter. Det får en rekke konsekvenser. På fem år har jeg opplevd at ti av mine følgere har tatt livet sitt, sier han. Magnus Jackson Krogh forteller at han også tidligere har hatt en forestilling på Askim ungdomsskole.

– Sist kom det folk fra hele fylket, men ingen lærere var der. Nå må de møte opp. Det holder ikke med én lærer i salen, sier den meget engasjerte bloggeren og forfatteren.

Les også: Espen (25) har alltid slitt med motivasjonen – nå har han kjøpt firma og satser for fullt