Lokale kjendiser samarbeider på ny plate – vil bekjempe fattigdomsproblemet

Artikkelen er over 2 år gammel

I regi av organisasjonen «Hold Mitt Hjerte» skal en rekke lokale kjendiser bidra på en ny veldedighetsplate.

DEL

Indre Østfold: I tre år har veldedighetsorganisasjonen Hold Mitt Hjerte arrangert konserter med lokale kjendiser for inntekt til barn som lever under fattigdomsgrensa i Indre Østfold. Nå er det plateinnspilling i sikte.

– Artistene som har blitt spurt har vært positive og engasjerte, sier Benny Hanssen.

Det er flere kjente og kjære bidragsytere på plata; blant annet Trygve Skaug, Ødemark, Anette Løvtangen, Smalltown Tommy og mange flere.

– Det vil bli en plate med originale og nyskrevne låter. Kombinasjonen av artister og sjangre gjør at den passer for alle. Jeg har stor tro på prosjektet, sier Hanssen.

Ønsker å bidra

Hold Mitt Hjerte er en lokal og frivillig veldedighetsorganisasjon, som har bidratt med økonomisk støtte til flere ulike prosjekter non- profit; blant annet Frelsesarmeen og Homestart. Inntekten fra den kommende plata skal hjelpe barn under fattigdomsgrensa i IØ.

– I Askim er det snakk om 500 barn som lever under fattigdomsgrensa, noe som tilsvarer over 20 %. Dette er et høyt tall på landsbasis. Også andre kommuner i distriktet har mange barn som trenger hjelp, sier Hanssen.

Tidligere har organisasjonens pengebidrag gått til ferieturer, mat, klær og skolesekker til barna. Pengene øremerkes til spesielle prosjekter i nærmiljøet.

– Vi kan se de konkrete tiltakene og at hjelpen som trengs kommer frem. Det blir ekstra nært og viktig når det handler om lokalmiljøet. Mange ble nok sjokkerte over tallene vi har sett den siste tiden, som avslører hvor mange barn det gjelder. I tillegg er det ikke alt som kommer frem i statistikken, sier han.

Hjelper til: Benny Hanssen og hans ideelle organisasjon, Hold Mitt Hjerte, samler inn penger til barn under fattigdomsgrensa.

Hjelper til: Benny Hanssen og hans ideelle organisasjon, Hold Mitt Hjerte, samler inn penger til barn under fattigdomsgrensa. Foto:

– Oppnåelig mål

Målet er å selge 1000 plater til 200kr per stykk. Totalt vil plateprosjektet resultere i 200 000kr i bidrag til barna som trenger det. Plata kommer i første halvdel av neste år.

– Det er mulig å støtte prosjektet allerede. På lokalverdier.no kan alle som ønsker det bidra, enten ved å forhåndskjøpe plata, eller ved å gi økonomisk støtte til innspillingen, sier han.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags