MYSEN: Kristiansen jobber i Eidsberg kommune og var i full sving med parkarbeid i Mysen sentrum tirsdag morgen. Rundt på stolper og gjerder hang oransje skjerf. Disse kunne folk bare plukke med seg. Det gjorde Rune Kristiansen gladelig.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Myke skjerf

– De så myke og gode ut. Jeg satte det på meg, men ble etter hvert veldig varm på grunn av jobbingen. Men skjerfet kommer til å bli flittig benyttet når det blir enda kaldere. For jeg har en del problemer med halskatarr, fortalte han. Skjerfet han tok med seg, hang i nærheten av Kirkens Bymisjons lokaler i Kløverveien.

– Hva synes du om arbeidet Kirkens Bymisjon gjør – og at pengene fra årets tv-aksjon går nettopp dit?

– Jeg har ikke satt meg så veldig godt inn i det, innrømmet han.

– Pengene skal blant annet gå til å skape flere møteplasser for ensomme og personer som har falt litt utenfor.

– Det høres veldig bra ut, nikker han.

(Saken fortsetter under bildet)

Les også: – Plutselig sa det stopp – Kirkens Bymisjon ble redningen

230 skjerf i Mysen

Allerede klokken 06.00 var ansatte og brukere ved Kirkens Bymisjon sammen med en rekke frivillige ute i Mysen for å henge opp skjerf.

– 230 skjerf ble hengt ut. Vi oppfordrer alle som har lyst, til å ta med seg et, sier prosjektleder Cathrine Myhre. Etter en times runde med skjerf i Mysen, var 30 personer samlet til frokost i bymisjonens lokaler.

– Hvem har strikket alle disse skjerfene?

– Privatpersoner og frivillige fra blant annet Phoenix Haga, Trøgstad frivilligsentral, velferdssentralen i Eidsberg, Krystallen dagsenter, kirkekontoret, skoler, barnehager og mange flere. Fra Gjensidige fikk vi 15 skjerf, forteller Myhre.

– Har de fått gratis garn?

– Noen har hentet garn hos bymisjonen, mens andre har kjøpt selv, opplyser hun.

Startet i 2010

Historien om de oransje skjerfene startet i Oslo i 2010. En hjemløs som frøs – benyttet et ullplagg som hang i bybildet – for å varme seg gjennom natten. Ullplagget ble hengt opp igjen hver morgen og tatt ned da natten nærmet seg. Dette ble starten på Kirkens Bymisjons strikkedugnad. Fra noen hundre skjerf i Oslo sentrum i 2011, er det i år strikket rundt 15.000 oransje skjerf i Norge. I Mysen startet dette i 2016 og har ført til et stort engasjement.