EIDSBERG: – Vi er overrasket og takknemlig over hvor mange skjerf som er kommet inn, smiler Cathrine Myhre (35), leder i Kirkens Bymisjon i Mysen.

Fredag morgen hengte hun opp nesten 300 oransje skjerf sammen med 16 andre personer fra Kirkens Bymisjon og Phoenix Haga. Skjerfene har de fått donert fra hele Indre Østfold.

– Noen kommer innom oss for å kjøpe garn før sommeren for å strikke skjerfene som vi henger opp. I alt deler Bymisjonen ut rundt 17.000 skjerf over hele landet, så jeg føler meg sikker på at dette er Norges største strikkedugnad, sier Myhre.

Skjerfene kan alle som vil ha, ta med seg. Grunnen til at Bymisjonen henger opp skjerfene, er at de ønsker et varmere samfunn. På skjerfene henger en liten lapp med informasjon om en vipps-aksjon.

– Vi henger opp skjerfene tidlig på morgenen slik at pendlerne kan ta dem med seg. Noen av dem som tar med seg et skjerf bruker det selv, mens andre gir skjerfet til noen som trenger det i Oslo. Jeg har fått inn mange bilder fra folk som har fått slike skjerf i hovedstaden, sier Tina Trønnes Jensen (32) fra Kirkens Bymisjon.

Gled en som gruer seg til jul

Opphengingen av skjerf er starten på kampanjen; Gled en som gruer seg til jul.

– Vippser man 80 kroner, så holder det til to middager til noen som er ensom i julen, forklarer Myhre.

Garnet strikkerne bruker er fra House of Yarn. De produserer et oransje garn i samarbeid med Bymisjonen. For hvert nøste som blir solgt, så får Bymisjonen fem kroner til Gled en som gruer seg til jul.

Det er fjerde året Kirkens Bymisjon henger opp skjerf i Mysen. I år ble det også hengt opp skjerf i Askim og på Skjønhaug for første gang. Kirkens Bymisjon har totalt hengt opp 900 skjerf i Indre Østfold i løpet av fire år.