Fredag var det premiere på storfilmen Storm. Medvirkende i filmen er blant andre den ni år gamle jenta fra Mysen.

– Jeg tror det blir litt rart og ganske gøy å se filmen på kino, smiler Jenny Sletner Ulfsby (9) når vi møter henne noen dager før førpremieren på Vika kino i Oslo.

Sommeren 2021 flyttet hun inn på et hotellrom i Elverum sammen med mammaen sin. I to hele måneder bodde de der mens innspillingen pågikk. Nå får de endelig se resultatet av alt arbeidet fra i fjor.

– Jenny har alltid vært glad i teater og å showe litt. Derfor spurte jeg om hun kunne tenkt seg å reise på audition da jeg så de søkte etter jenter på hennes alder til en spillefilm. Det ville hun, forteller mamma Pia Therese Sletner Ulfsby.

Auditionen ble avholdt før koronapandemien. Etter at Norge stengte ned hørte de ikke noe mer fra produsentene. Familien hadde nesten glemt auditionen til Jenny da de plutselig en dag fikk spørsmål om hun ville være med som stand in i den kommende spenningsfilmen.

Det ville Jenny veldig gjerne.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Stjerneskuddet Anna (22) spiller nonne på Chateau Neuf: – Barndomsdrøm som går i oppfyllelse

Jenny, som på den tiden gikk i 3. klasse, fikk permisjon fra skolen og i mai 2021 pakket hun og mamma Pia koffertene sine og sa ha det til pappa Odd Sigurd, lillesøster Ellinor og storesøster Linnéa. På grunn av pandemien var det begrenset hvor mye familien kunne se hverandre i innspillingsperioden. Det var svært strenge smitteverntiltak for å unngå sykdom på sett.

– Vi måtte hurtigtestes annenhver dag og ved hjembesøk måtte vi ta PCR-test, derfor ble vi som oftest på hotellet i Elverum i helgene, forteller mor og datter.

Men på pappas bursdag kom han og Ellinor på besøk til Elverum. Det var stor stas for familien.

– Når jeg ikke var på filmsettet gjorde jeg skoleoppgaver eller lekte med de andre barna, forteller Jenny.

Når kvelden kom var hun ofte veldig sliten etter en lang dag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Klassekameratene Malena og Jon klarte aldri å glemme hverandre: – Eventyr finnes i virkeligheten

Filmen «Storm», som Jenny medvirket i, handler om alenemoren Elin, spilt av Ane Dahl Torp, som forsøker å stable livet på plass etter tapet av mannen. På fisketur med barna rammes den lille familien av nok en ulykke. Lokalsamfunnet slår ring om dem, men så begynner det å gå noen alvorlige rykter om hva som egentlig har hendt. Det tvinger Elin ut i en desperat kamp.

– Den er litt skummel, sier Jenny om filmen som er beregnet på et voksent publikum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: I 72 dager var denne familien splittet fra hverandre

Aldersgrensen er satt til 12 år og det blir advart om at filmen har en alvorlig tematikk knyttet til død og skyld, med sterke følelsesscener. Før Jenny fikk jobben som stand in måtte hun gjennom skriketester for å se hvordan hun taklet å bli skreket til.

– Kan du forklare hva det vil si å være stand in i en spillefilm?

– Da spiller man mot de andre skuespillerne når din rolleinnehaver for eksempel blir sliten. Jeg måtte lære meg et manus på 100 sider utenat for å være stand in, forteller Jenny.

– Kunne du alt utenat?

– Nesten, men vi gikk gjennom tekstene før vi gikk på sett, forteller Jenny.

(Artikkelen fortsetter under bildene)


LES OGSÅ: Ryktene gikk da 15 år gamle Linda adopterte bort barnet sitt: – Det var en sånn skam

Det er Ella Maren Alfsvåg Jørgensen fra Kolbotn som spiller rollen som Storm, datteren til Elin (Ane Dahl Torp). Det er rollen som Storm Jenny er stand in for.

– Når man spiller inn en slik film så vil gjerne de voksne skuespillerne jobbe lange dager, men det kan ikke barn gjøre. Jenny og Ella ligner veldig på mange måter. Når Ella ble sliten eller ikke kunne jobbe mer, tok Jenny over rollen som Storm. Jenny har spilt i nesten alle scenene og jobbet like mye som de andre skuespillerne, men hun synes ikke så mye på skjermen hvis man ikke vet at det er henne, forklarer mamma Pia.

Men et sted i filmen er det utvilsomt Jenny man ser: Når Storm sparker avgårde på sparkesykkel. Den scenen er det nemlig kun Jenny som spilte inn.

– Da kom det et helt stuntteam for å bistå, forteller Pia.

LES OGSÅ: Pia (29) levde i konstant redsel for at barnevernet skulle ta datteren hennes: «Vi henter ikke babyen din i dag»

– Hva var det beste med å spille i denne filmen?

– Å få nye venner og bli kjent med så mange mennesker, svarer Jenny kjapt.

Hun har hatt god kontakt med hovedrollehaver Ella etter innspillingen. De snakker ofte sammen på telefon og har også vært på besøk hos hverandre. Før premierefesten onsdag gledet Jenny seg masse til å se igjen venninnen sin:

(Artikkelen fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Trøgstad-gampen Balder har gjort kometkarriere i norsk storfilm

– Det blir ganske rart og fint å se hverandre igjen og se filmen sammen.

– Skal du se filmen flere ganger på kino enn kun førpremieren?

– Ja, hvis jeg får lov av mamma og pappa, sier Jenny.

– Det skal du så klart få lov til, sier Pia og legger armen rundt datteren.

Nå er hun kinoaktuell, men etter hvert vil man også kunne se den unge jentas skuespillerferdigheter på lokale scener. Nylig ble hun nemlig med i teatergruppen Blanda Drops i Askim.

– Har du noen drømmer om hva du vil bli når du blir stor?

– Jeg vil bli skuespiller, sier Jenny og smiler.