«Høl i potta» av Blåsemafian, Hagle og ZadeKing ble gitt ut fredag 20. mai. Gressvik-gutten Jørgen Lund Karlsen forteller til Fredriksstad Blad at det har vært et etterlengtet samarbeid, skriver Fredriksstad Blad.

– Dette er noe vi lenge har hatt lyst til å få til. Alle artistene har jo tilknytning til Østfold. Sigurd og jeg er begge to Fredrikstad-karer, Hagle-gutta er fra Mysen og ZadeKing fra Halden, forklarer han.

– Med «Høl i potta» har vi rett og slett bare kjørt på. Dette har blitt en låt for alle aldersgrupper som vi virkelig håper alle kan synge med på, legger han til.

  • Hør låten og se video lenger ned i denne saken.

– Føler vi har vært med på å skape noe nytt

– Hvordan kom dette samarbeidet i stand?

– I Blåsemafian er vi en artist, som har et mål om å jobbe med mange andre artister. Med et utgangspunkt i musikken til Hagle, så fikk vi lyst til å komme inn med et hint av modernisert clubsound i deres rånemusikk, svarer Karlsen.

– Det ble på en måte litt reggeatone-aktig, men med litt andre type beats. Jeg tror ikke det har vært så mange låter tidligere som har hatt blås, rap, og banjo blandet. Vi føler at vi har vært med på å skape noe nytt, forklarer han.

– Blir dette årets sommerhit?

– Det er aldri en garanti for at det blir en hit, men vi håper at lytterne kan ta låten til seg og føle på at yess, dette digger jeg. Så får vi se, dette er i hvert fall vårt bidratt til hitlistene, svarer han.

– Kommer vi til å høre at folk går rundt i sommer å synger «Høl i potta, det går bang bang bang»?

– Vi satser på at det blir litt sånn, ler Jørgen før han legger til:

– Forhåpentligvis så blir sangen såpass catchy, at den setter seg på hjernen. Planen hele veien har vært å komme ut med en skikkelig allsang-banger av en låt. Vi skal faktisk opptre på «Allsang på grensen» i år, så det er bare å pugge teksten.

Hadde selv høl i potta

– Hva er ditt forhold til det å ha «høl» i potta?

– Det hadde jeg faktisk i mange år på mopeden min, svarer Karlsen lattermildt.

– Alle måtte jo ha det. Mopeden var jo bare på 45 kubikk, så den gikk ikke fort. Hastigheten fikk man ikke gjort noe med, så for å ha litt schwung over det måtte man ha litt lyd. Så det hadde jeg bevisst i mange år, sier han.

Blåsemafian: – Dette var brutalt

Jørgens personlige forhold til låten stopper ikke der.

I løpet av låten vil det observante øre også legge merke til at Plankebyen blir nevnt, som et av flere stedsnavn.

– Det er mitt lille bidrag. Det måtte jo selvfølgelig bli med. Man kan ikke nevne Mysen, Moss og Halden, uten å ha med Plankebyen.

– Vi håper at låten i seg selv blir en slags hyllest til både bygder og byer med spesielt fokus på Østfold, konstaterer han.

Alt gikk ikke helt etter planen under innspillingen av Blåsemafians nye musikkvideo