Karoline (20) stilte sporty opp med disse guttene – dermed fikk Østfold endelig lag igjen

Ungt kretslag i laghopp: Fra venstre: Karoline Bjerke Skatvedt (20), Trøgstad Skiklubb, Sigurd Myrvang (16), Askim IF, Adrian Aadalen (16), Trøgstad Skiklubb og Marius Aas Hast (21), Mysen IF.

Ungt kretslag i laghopp: Fra venstre: Karoline Bjerke Skatvedt (20), Trøgstad Skiklubb, Sigurd Myrvang (16), Askim IF, Adrian Aadalen (16), Trøgstad Skiklubb og Marius Aas Hast (21), Mysen IF. Foto:

Av

På tross av mange snøfattige vintre har det vokst fram en ny generasjon av hoppere fra Indre Østfold. I helga stilte fire unge hoppere fra Indre Østfold i senior-NM i normalbakke i Midtstubakken i Holmenkollen, og resultatene de leverte lover godt for årene framover.

DEL

Det er en hoppgenerasjon siden Østfold forrige gang stilte et kretslag i NM laghopp. Det skjedde 24. februar 2006, og de fire som den gang hoppet for Østfold var Hans Christian Pettersen, Magnus Egeberg, Espen Orderud og Bjørn Erik Korsnes.

I flere år har Marius Aas Hast (Mysen IF) vært enslig «svale» fra Østfold som har vært kvalifisert for deltakelse i senior NM i hopp. I år fikk han følge av 16 åringene Adrian Aadalen (Trøgstad Skiklubb) og Sigurd Myrvang (Askim IF), samt Karoline Bjerke Skatvedt (Trøgstad Skiklubb). Det ga mulighet til å stille kretslag både i den ordinære lagkonkurransen og i nyskapningen miks lagkonkurranse.

Stor begivenhet for unge hoppere

I den individuelle konkurransen fredag kveld leverte Marius et hopp på 92,5 meter. Det holdt til 33. plass, og han var dermed ikke blant de 30 som fikk hoppe begge omganger. Karoline fikk til to brukbare hopp, som ble målt til 78 og 79,5 meter. Det holdt til 6. plass i kvinneklassen. For NM debutantene Adrian og Sigurd var det en stor utfordring å sette utfor med samme lave fart som Marius. Sigurd nådde 71 meter da han landet i bakken, mens hoppet til Adrian ble målt til 68 meter.

Sigurd og Adrian har fulgt etter Marius inn i Kollenhopp, men satser på forskjellige utdanningsveier sammen med hoppsatsingen.

– Jeg går på yrkesfag ved Askim VGS og skal bli rørlegger. Jeg har fått veldig fint opplegg med skolen som tilrettelegger for at jeg får trent skihopping. Mitt forbilde som skihopper er Kenneth Gangnes, uttalte Sigurd Myrvang.

Adrian har begynt på Wang Toppidrett i Oslo.

– Opplegget på Wang er veldig samkjørt med treningene i Kollenhopp. Jeg får trent basistrening og skihopping som del av skolen. Jeg har ingen av dagens skihoppere som forbilde, men Anders Jacobsen var den jeg så opp til tidligere, forklarte Adrian Aadalen.

Begge var samstemte i at det var moro og utfordrende å være med i senior NM.

LES OGSÅ:

God laginnsats av unge hoppere

I lagkonkurransen fikk Karoline prøve seg med samme lave fart som guttene i første gruppe. Hennes lengste hopp med denne farten var 65 meter.

– Det var uvant å hoppe med så liten fart. Det føltes ikke spesielt bra. Jeg liker å hoppe med bedre fart, sa Karoline.

Sigurd fikk den største utfordringen og kom ned til 73 meter med samme lave fart som elitehopperne på landslaget. Adrian nådde også 73 meter, men i hans gruppe ble det kjørt med litt større fart.

Som ankermann fikk Marius høre at Østfold tok ledelsen etter at han hadde hoppet både i første og annen omgang, og med 92 og 83 meter bidro han sterkt til at Østfold sikret seg 11.-plassen av de 13 lagene som stilte som rene kretslag.

(Saken fortsetter under bildet)

Miks kretslag: Fra venstre: Sigurd Myrvang, Marius Aas Hast og Karoline Bjerke

Miks kretslag: Fra venstre: Sigurd Myrvang, Marius Aas Hast og Karoline Bjerke Foto:

I miks lagkonkurransen var det Sigurd, Marius og Karoline som utgjorde laget fra Østfold. Alle tre leverte bra ut fra det en kunne forvente, og hoppet til Marius i annen omgang på 98 meter var av de ti beste som ble oppnådd i denne konkurransen. Østfold ble nummer sju av de ni lagene som stilte i denne lagkonkurransen.

– Det er veldig moro å hoppe på et lag. Det er veldig bra å ha med Sigurd, Adrian og Karoline. Det kan bli veldig moro i årene framover. Når vi får med Arnt Nicolai Christensen fra Hobøl også, får vi fullt herrelag. Han har vært prøvehopper her under dette mesterskapet, og er veldig ivrig, oppsummerte Marius Aas Hast.

Resultater:

https://www.skiforbundet.no/hopp/nyhetsarkiv/2020/10/nm-normalbakke-2020-med-kongepokal/

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken