TRØGSTAD: I tre år har Karoline Bjerke Skatvedt gått på Norges Toppidrettsgymnas (NTG) på Lillehammer, og er russ denne våren. Motivasjonen for å gå på NTG har vært å utvikle seg som skihopper. I helgas renn avsluttet Karoline hoppsesongen med en sterk 5. plass i NM normalbakke i Midtstubakken (K 95). Trøgstad-hopperen fikk til to jevne hopp på 70,5 og 71 meter, og hadde bare jenter som har hoppet i World Cup foran seg på resultatlista.

Ettersom verdens beste, Maren Lundby, hadde avsluttet hoppsesongen etter verdenscupavslutningen, var det Silje Opseth (Holeværingen) som ble norgesmester. Hun ble målt til 96 og 93,5 meter.

LES OGSÅ: Indre Østfold samler verdenseliten – får både start og mål i stort sykkelritt

Veien videre

Denne sesongen har Karoline Bjerke Skatvedt hevdet seg i nordisk juniorlandskamp, tatt poeng i renn i kontinentalcupen (COC) og hoppet i eliteklassen i Norgescupen.

– Jeg har utviklet meg som hopper i vinter, og unngått nye skader. Jeg har tenkt å fortsette å bo på Lillehammer for å satse på skihopping. Det er et veldig godt jentehoppmiljø på Lillehammer, og mange jenter som satser på skihopping både på NTG og etter at de er ferdig på NTG. Jeg er sikker på at det er det beste miljøet jeg kan være i for å utvikle meg til å bli en bedre skihopper. Jeg håper å få en deltidsjobb som gjør det mulig å finansiere skihoppingen, Forteller Karoline, som tirsdag denne uka fylte 19 år.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Det er nok heller ingen ulempe at verdens beste hoppjente, Maren Lundby, bor på Lillehammer, og trener sammen med de andre hoppjentene i Lysgårdsbakkene. Det er vel kjent at Maren Lundbys dedikasjon for hoppsporten og målbevisste satsing gjennom mange år har imponert både inn- og utland, og er med på å vise vei for de andre hoppjentene i Norge.

LES OGSÅ: Johanne (22) fra Askim har to drømmer: Å bli fotballproff og rockestjerne – men først skal hun skyte FFK til opprykk i debutsesongen

Trene på nedslag

Karoline har gjennom denne sesongen kommet lenger og lenger ned i bakken, men nedslagene har ofte gitt trekk i stil. I NM i helgen ble det 3 x 15 som tellende stilkarakterer.

– Jeg vet at det er mange poeng å tjene på bedre nedslag. Det er en av de tingene jeg skal jobbe med å forbedre kommende sesong. Jeg håper å få konkurrere i kontinentalcupen og håper å komme høyere på resultatlistene der. Det hadde også vært moro å komme med på nasjonal kvote i verdenscupen, og få hoppe i bakkene der jeg trener i konkurranse med de beste jentene i verden, forteller hun videre.

Karoline Bjerke Skatvedt holder junioralder også kommende sesong, og bør ha gode muligheter til å komme med i den norske troppen til junior VM om framgangen i hoppbakken fortsetter neste vinter.