Gå til sidens hovedinnhold

Kan bli hvitt på veiene igjen – men saltbilene har ikke stått stille i januar

Artikkelen er over 1 år gammel

– Vi har hatt saltbilene ute de siste ukene, sier Bent Dangstorp i Bergquist Maskin og Transport as etter uker med snøfritt vær.

Selv om det har vært lite snø å flytte på de siste ukene, er likevel saltbilene i bevegelse.

– Noen dager inne i mellom har bilene stå, sier Bent Dangstorp om en januar som snart ebber ut.

Det er de tørre og milde dagene dette gjelder. Når det er fuktige veier og få grader over null, må entreprenøren være desto mer på vakt.

– Vi får spørsmål om hvorfor vi salter når det er plussgrader, men vi må også tenke preventivt, det vil si være i forkant når det er fare for at temperaturen kan synke, sier han.

Særlig én værtype er ekstra skummel, og dette er faktisk oppklaring i slike tilfeller. Da kan det brått bli kaldere og ishinnen kommer kjapt. Det skjedde blant annet på fylkesvei 122 i starten av desember.

LES OGSÅ:

Bil har dundret i fjellvegg – svært glatt på stedet

– Etterhvert som ukene går, avtar faren for at det fryser på bakken. Sakte begynner det å bli varmere i bakken, framholder Dangstorp.

– Hva med resten av uka? Blir det hvitt og glatt?

– Vi følger med. Det er spådd lavere temperaturer og noe nedbør. Vindretningen tilsier også at det kanskje kan bli noe. Vi passer på, samtidig må sjåførene passe på. Det kan bli glatt, men det er vanskelig å spå om nedbøren kommer som snø, sier han.

Meteorlogene holder muligheten stor for at det kommer sludd i Indre Østfold på fredag. I ytre del av fylket kommer nedbøren trolig som regn.

Kommentarer til denne saken