Stor pågang av pasienter til sykehuset – har kjøpt inn 25 senger til pårørende

KJØPT INN SENGER: Sykehuset Østfold har den siste tiden opplevd stor pågang av pasienter. Derfor valgte de å kjøpe inn 25 nye senger til pårørende som besøker sine nærmeste, som er innlagt over lengre tid eller er veldig syke.

KJØPT INN SENGER: Sykehuset Østfold har den siste tiden opplevd stor pågang av pasienter. Derfor valgte de å kjøpe inn 25 nye senger til pårørende som besøker sine nærmeste, som er innlagt over lengre tid eller er veldig syke. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Sykehuset Østfold har kjøpt inn 25 senger til pårørende som besøker pasienter som er innlagt over lengre tid eller er veldig syke.

DEL

Det opplyser Sykehuset Østfold på sine nettsider.

– For at pårørende skal få hvile i slike situasjoner, så har vi kjøpt inn 25 senger som kan brukes i de ulike døgnområdene på Kalnses, sier seksjonsleder portør, Hilde Ravneng Haug.

Stor pågang

Den siste tiden har det vært stor pågang av antall pasienter til Sykehuset Østfold på Kalnes. Pågangen har vært såpass høy at pasientsenger i sykehuset kun må brukes til pasienter.

– Tidligere har det hendt at pårørende har fått en pasientseng som har vært satt inne på pasientenes rom. Nå har vi i stedet kjøpt inn senger som enkelt kan slås sammen, understreker Haug.

– Praktisk

De ulike døgnområdene som har behov for seng til pårørende, får dette utlevert av portør uten sengetøy. Det er de pårørende

LES OGSÅ: Kapasiteten på Kalnes er sprengt. Nå jobbes det intenst med å løse krisen

selv som må re opp sengen. Ifølge nettsidene til Sykehuset Østfold tar renholdsavdelingen av sengetøyet og vasker sengen etter bruk.

Haug sier at sengen oppbevares i døgnområdet når den ikke er i bruk.

LES OGSÅ: Kraftig økning i 2018: Så mye fikk Østfold-pasienter i erstatning

– Da er det praktisk at den kan slås sammen slik at den ikke tar mye plass, avslutter Hilde Ravneng Haug.

Artikkeltags