Jon Erik og Inger Johanne inn i sentralstyret til Norges Bygdeungdomslag

Inger Johanne Brandsrud og Jon Erik Hjelleset er valgt inn i styret til Norge Bondeungdomslag.

Inger Johanne Brandsrud og Jon Erik Hjelleset er valgt inn i styret til Norge Bondeungdomslag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

De to lokale ildsjelene ble valgt under årsmøte til NBU tirsdag denne uken.

DEL

Skiptvet/Eidsberg: Jon Erik Hjelleset (26) fra Skiptvet og Inger Johanne Brandsrud fra Hærland er valgt inn i sentralstyret i Norges Bygdeungdomslag som henholdsvis lagutviklingsleder og bygdepolitisk nestleder.

Hjelleset har vært aktiv i BU i over ti år, og hatt flere tillitsverv i organisasjonen tidligere.

– Jeg ønsker å gjøre en innsats slik at vi når flest mulig ungdom som får anledning til å være med på moroa. Vi er en stor organisasjon, men har alltid plass til flere som vil være med og tenke nyskapende. Samtidig er det viktig at vi tar godt vare på medlemmene vi har, sier Hjelleset.

LES OGSÅ: Kan bli potetstappe-stopp

Viktig på Landsstevnet

Hjelleset er utdannet elektriker og jobber som prosjektleder i AA Elektro installasjon i tillegg til heimevernets I-styrke. I år er han teknisk ansvarlig på årets største bygdefestival, Landsstevnet, som arrangeres på Kalnes i Sarpsborg.

Inger Johanne Brandsrud har lang fartstid i BU og ønsker å ta opp saker som er viktig for ungdom på bygda.

– Jeg er opptatt av politikk og viktigheten av levende bygder. Gjennom vervet vil jeg bidra med at vi kan fortsette å ha et godt og variert politisk budskap, sier 23-åringen, som nettopp er ferdig med barnehagelærerutdanning fra OsloMet.

LES OGSÅ: Tørken har rammet sauebøndene i distriktet: – Det blir veldig kostbart

Hun er blant annet opptatt av bærekraftig ressursforvaltning og verdiskaping i bygdene og håper å få større fokus på dette i den kommende tiden.

Solid erfaring

Brandsrud begynte sin NBU-karriere for seks år siden, da hun takket ja til å være styremedlem i lokallaget sitt. Siden har det gått slag i slag, og hun har blant annet vært tevlings- og informasjonsansvarlig i lokallaget, vært fylkesleder og jobbet med Landsstevnet 2018.

LES OGSÅ: Opplever etterspørsel om halm fra åtte fylker: – Dette er en helt ekstrem situasjon

Artikkeltags