DAB-radioer har skaffet foreningen hundretusener av kroner

Skaffet DAB til kabb: Ingvar Nevland (f.v.) i KABB fikk levert 120 DAB-radioer fra Kai Henning Jakobsen i Euronics, Slevik Elektriske.

Skaffet DAB til kabb: Ingvar Nevland (f.v.) i KABB fikk levert 120 DAB-radioer fra Kai Henning Jakobsen i Euronics, Slevik Elektriske.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vervekampanje med DAB-radio som premie har skaffet hundrevis av givere og over en halv million kroner til foreningen KABB.

DEL

ASKIM: Ved juletider lanserte KABB (kristent arbeid blant blinde og svaksynte) en aksjon for å få flere faste givere. Vervepremien var en Pinell Supersound DAB+ radio.

Generalsekretær i KABB, Ingvar Nevland, fikk på onsdag en levering på 120 DAB-radioer fra Euronics’ avdeling Slevik Elektriske på Ørbekk.

– Hvorfor har vervekampanjen vært en suksess?

– Vi traff godt på teknologiskiftet, alle trenger en DAB-radio, og folk liker å støtte en god sak. Vi har fått inn over 230 giveravtaler som genererer rundt 600.000 kroner til foreningens arbeid. Nå har vi over 300 givere. Rundt en tredel av disse er nye givere.

LES OGSÅ: Nå skal det bli enklere for synshemmede å gå i kirken

– Si litt om avtalen med Euronics?

– Markedet for DAB-radioer begynte å tømmes ved juletider. Vi bestilte først 20 radioer, deretter 10 og 10, men vi har hatt problemer med å skaffe nok radioer. Jeg kjenner Kai Henning Jakobsen i Euronics fra før, og spurte om de kunne skaffe oss radioer. Vi forhandlet frem en avtale, og de har engasjert seg masse for å hjelpe oss. Det har en ekstraverdi for dem at deres produkter går til et godt formål, det er en glede for dem. Takket være dem, kan vi nå sende ut 95 radioer til folk som har ventet på dem.

– Hva bruker dere pengene til?

– Vi bruker pengene til å skape møteplasser for blinde og svaksynte, og arrangerer ulike aktiviteter, gjerne for familier og barn. Giveravtalene gir oss større forutsigbarhet i gaveinntekter, som vi er avhengig av for å drive vårt arbeid, sier Nevland.

Vervekampanjen avsluttes 15. juni, så det er ennå ikke for sent å sikre seg en DAB-radio og samtidig støtte en god sak.

LES OGSÅ: Lokalt firma har laget Norges største bibel – den er 40 kg tung!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken