Nå er den store bulkehelgen her

En bulk er ikke akkurat den beste julegaven man kan få.

En bulk er ikke akkurat den beste julegaven man kan få. Foto:

I helgen bulkes det for over 60 millioner kroner, ifølge Tryg Forsikring.

DEL

Hvert eneste år er de to siste dagene før lille julaften blant de verste ulykkesdagene i trafikken. Mange av oss stresser med å få unna den siste gavehandelen eller de siste juleforberedelsene. Dette fører til fulle parkeringsplasser utenfor kjøpesentre og butikker, mye trafikk på veiene rundt samlingspunktene, og tiden på året inviterer ikke sjelden til varierende føre.

Ifølge tall fra Finans Norge var 3.816 trafikkulykker på disse to dagene i fjor til en estimert kostnad av 72 millioner kroner, skriver Tryg Forsikring i en pressemelding. De forventer ikke noe annerledes i år.

– Vi forventer de største bulkedagene før jul i helga. I tillegg er det meldt nullføre mange steder, noe som kan bety glatte veiforhold. Det er fra klokken 12 og utover ettermiddagen de aller fleste trafikkulykkene pleier å inntreffe, på det meste flere hundre i timen. Helga vil preges av påkjørsler på parkerte biler, ryggeulykker samt eneulykker hvor kun én bil har blitt skadd, sier Torbjørn Brandeggen, kommunikasjonsrådgiver i Tryg Forsikring, i pressemeldingen.

Ifølge statistikken er det menn mellom 36 og 50 år som er verstinger når det kommer til bulking på disse dagene. Ifølge kommunikasjonsrådgiveren kan det være en god idé å la kvinnene overta rattet, særlig akkurat nå i helgen.

– Kan man velge er det en stor fordel om kvinnen overtar rattet. Mannlige bilførere er representert i nær dobbelt så mange trafikkulykker disse dagene som kvinner. De høye ulykkestallene disse dagene skyldes stress, spesielt på veiene til og fra parkeringsanlegg ved overfylte kjøpesentre, sier han.

Her er Tryg Forsikrings tips for å unngå bulk i julegave:

  • Unngå de store kjøpesentrene dersom du har mulighet.
  • Parker bilen langt fra inngangspartiet der de fleste ikke vil parkere. Da er sjansen for sammenstøt minst.
  • Rygg inn når du parkerer. Da har du oversikt over trafikkbildet når du skal ut. Mange uhell og ulykker skjer idet man rygger ut fra en parkeringsplass.
  • Blir du påkjørt, sjekk med ditt forsikringsselskap om du kan unngå bonustap ved parkeringsskade som andre har skyld i.
  • Ta mobilbilde av bilen og skaden ved en ulykke, så har du bedre dokumentasjon.

Artikkeltags