Har hatt startvansker – nå satt det bedre for Jørgen (24)

NUMMER ÅTTE: Jørgen Sæves gikk inn til en sterk åttendeplass på 500 meter i B-gruppa i Polen. Tiden ble 35,69

NUMMER ÅTTE: Jørgen Sæves gikk inn til en sterk åttendeplass på 500 meter i B-gruppa i Polen. Tiden ble 35,69 Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Jørgen Sæves har slitt med startene så langt denne sesongen. I verdenscupen i Polen satt starten på 500 meter langt bedre.

DEL

MAZOWIECKI: Denne helgen er det verdenscup på skøyter i den nye polske ishallen, Arena Lodowa Tomaszów Mazowiecki. Fredag formiddag gikk Jørgen Sæves 500 meter i B-gruppa og leverte et meget sterkt løp. Han vant sitt parløp og kom i mål på tiden 35,69. Det holdt til åttendeplass. Faktisk var det bare 34 hundredeler opp til vinneren av B-gruppa, Michel Mulder fra Nederland. Han er ingen hvem som helst. 32-åringen ble olympisk mester på 500 meter i Sotsji i 2014.

LES OGSÅ: Reiste til Karibia for å promotere O-VM i Spydeberg

– Jeg har slitt litt med startene så langt denne sesongen, men nå har jeg funnet ut av startposisjonen. Godt å ha det i boks. Men jeg trøblet bitte litt etter 50 meter og slet litt et par steder underveis på runden. Isen var vanskelig å gå på. Varierte fra myk til sprø. Så fant ikke helt flyten og skar litt ut til sidene. Hadde jeg gått et par tiendedeler raskere, så hadde jeg vært mer fornøyd. Men det var et ok løp og avstanden opp er ikke avskrekkende, mener askimingen, som representerer Båstad IL.

LES OGSÅ: Lokal gutt tatt ut på ishockeylandslaget: – Gøy å få denne tilliten

Før helgens verdenscup har han trent mye. Det håper han skal gi utslag utover i sesongen.

– Etter at jeg kom hjem fra løpene i Asia, så har jeg trent veldig mye. Jeg er helt sikker på at jeg kommer til å være langt skarpere i Heerenveen neste helg. Kanskje allerede i morgen. Jeg føler jeg går litt bedre for hver dag som går, sier 24-åringen, som skal gå en ny 500 meter i Polen lørdag.

Fredag slo han også den andre norske i B-gruppa, Henrik Fagerli Rukke, med et par tiendedeler. Er Sæves best i morgen av disse to, får han sannsynligvis også gå søndagens teamsprint sammen med de to beste norske sprinterne, Håvard Lorentzen og Bjørn Magnussen.

A-gruppa ble for øvrig vunnet av russeren Pavel Kulizhnikov på 34,83. Håvard Lorentzen ble nummer tre på 35,10. Så nærme Lorentzen har ikke Jørgen Sæves vært tidligere i år.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags