Tirsdag gjennomførte medlemmer i Norsk Jernbaneforbund en politisk streik som varte i tre timer. Petter Trønnes fra Askim var streikegeneral. Forbundet gikk til en tre timer lang politisk streik for å protestere mot det de mener er et klart løftebrudd fra regjeringen og samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Klar melding

Trønnes åpnet markeringen med klar beskjed: – Vi godtar ikke at folk som har jobbet 30–40 år i jernbanen, skal søke jobbene sine på nytt ved tap av anbud. Da går det ut over lønns- og arbeidsvilkår, noe ministeren lovet at ikke skulle skje da regjeringen presset gjennom jernbanereformen. Derfor krever vi virksomhetsoverdragelse også for renholdere og verkstedarbeidere, og vi gir oss ikke.

Les også: NSB varsler forsinkelser og innstillinger under streik tirsdag

Full støtte

Først ute av de politiske appellantene, var Arbeiderpartiets nestleder Hadia Tajik. Hun varslet full støtte i saken, og hadde følgende beskjed til regjeringen:

– Dere bør behandle jernbanearbeiderne slik jernbanearbeiderne behandler togene – med respekt. Flere av appellantene koblet saken til luftambulansesituasjonen i nord og økt midlertidighet i arbeidslivet.

– Det snakkes pent om det nye arbeidslivet. Men vi beveger oss mot noe gammelt, nemlig løsarbeidersamfunnet og usikkerheten det ga for folk og deres familier. Dit vil vi ikke tilbake, sa Tajik.

Petter Tønnes har ikke vært tilgjengelig for en kommentar.

Les også: Enighet om ny tariffavtale for ansatte i Bane NOR