– Jeg synes at de som har funnet ut at hus bruker vann etter sin størrelse bør få en hederspris

Drikkevann, vann fra springen, rent vann

Drikkevann, vann fra springen, rent vann Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er ikke mennesker som bruker vann, men bygninger!

I hvert fall synes det å være gulvflaten selv om vi visstnok helst skal moppe i stedet for å sløse med dyre dråper. Denne sensasjonelle oppdagelsen måtte jeg undersøke. Resultatet var bekreftende: I nabohuset bor det to pensjonister og de har fått en regning halvparten så stor som min – jeg er også pensjonist men bor alene etter at barna har flyttet og kona død. Grunnen til forskjellig avgift kan være at mitt hus er større enn deres. Æres de som æres bør; jeg synes at de som har funnet ut at hus bruker vann etter sin størrelse, bør få en hederspris i all offentlighet.

Hvis noen skulle komme på den tanken at det er mennesker som bruker vann, ville avgiften kanskje treffe bedre om en la til grunn antall mennesker på en bostedsadresse. En datastudent ville lett lage et slikt program. Programmet vil også lett utvides til å registrere antall familieenheter pr adresse.

Hvis meningen er at vi skal betale for mottatte tjenester, vil en vannmåler være tingen – men kanskje det er for enkelt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken