Jeg vil gjerne få komme med en innrømmelse: Jeg er en lat bilist!

Jeg er én av dem som liker å parkere nærmest butikkdøra.

Jeg er for naturvern, jeg er glad i skogen og jeg går gjerne søndagstur til både Einarbu, Skansehytta og Skimtefjell.

Jeg har sykkel – sågar to – som jeg faktisk bruker lokalt – men sjelden over 500 meter.

Jeg har, etter mye tvil, blitt mer miljøvennlig (?) og byttet ut en dieselbil jeg var svært gled i, med en liknende elektrisk, men hater å stå i ladekø.

Jeg er én som er kjempeglad i Indre Østfold, og jeg vil ikke bo noe annet sted i hele verden!

Etter alle disse smertefulle innrømmelsene og blottlegging av egen latskap: Hvorfor mener jeg at Indre Østfold er Norges desidert flotteste sted å bo, og hvordan vil jeg at Indre Østfold skal utvikle seg i årene som kommer?

Vi må ikke glemme at vi faktisk bor på landet, at vi har valgt å bo på landet og at vi er glade for å bo på landet!

Men våre to små byer, Askim og Mysen, og våre mange hyggelige tettsteder, er ikke Grünerløkka! Her går det ingen trikk eller T-bane, her går det sjelden en buss som passer med hverdagslivet ditt.

Når regnet bøtter ned, når jeg skal handle lokalt eller kjøre barnebarn på fotballtrening eller speiderleir, da tenker jeg ikke at «nå skal det bli trivelig med en sykkeltur». Kall meg gjerne lat og privilegert, men da tar jeg bilen og er glad for at jeg fortsatt kan parkere gratis overalt.

Og jeg er ganske overbevist om at hvis vi skal beholde vårt varierte næringsliv og våre mange småbutikker, da må vi som kommune legge forholdene til rette for både egne innbyggere og pendlere.

Hvis ikke drar vi late andre steder for å kjøpe vårt daglige brød!