Gå til sidens hovedinnhold

Jakob (12) drømmer om å bli fallskjermhopper – nå har han tatt ett steg på veien

Artikkelen er over 1 år gammel

12-åringen Jakob Lorentzen tilbringer første uka av sommerferien på leir med Forsvaret. Drømmen hans er å jobbe i Forsvaret og å hoppe i fallskjerm.

ASKIM: Askim-gutten Jakob Lorentzen (12) var forrige uke på sommerleir i Kongsvinger arrangert av Forsvarets veterantjeneste. Sammen med 40 andre veteranbarn var uka fylt med aktiviteter som pil- og bueskyting, hesteridning, bading og Tusenfrydtur.

– Jeg hadde lyst til å dra hit fordi det hadde noe med militæret å gjøre, forteller Jakob. Han drømmer om å jobbe i militæret, og det er spesielt én ting han har lyst til å gjøre.

– Jeg har lyst til å hoppe i fallskjerm! fastslår 12-åringen.

(Saken fortsetter under bildet)

– Må stoppe høydeskrekken

Jakob begynner i 8. trinn på Askim ungdomsskole til høsten, og understreker at det er noen ting han må jobbe med for at fallskjermjeger-drømmen skal bli realisert.

– Først må jeg jo stoppe høydeskrekken, forteller Jakob. – Men jeg tror egentlig at det skal gå fint, understreker han. Han tar tross alt alle karusellene på Tusenfryd, og han gleder seg til turen dit på sommerleiren. Jakob forteller også at han må trene mye, for å bli sterk nok til å komme inn i Forsvaret.

(Saken fortsetter under bildet)

Sommerleir for veteranbarn

Det er forsvarets veterantjeneste som arrangerte sommerleiren, og de kaller den «min tur ut».

– Disse barna har foreldre som er, skal, eller har vært, ute på oppdrag i internasjonale operasjoner for Norge. På sommercampen er det barnas tur til å reise «ut», skriver kommunikasjonskonsulent Marius Lauritsen til Smaalenenes Avis. Forsvaret satser stort på oppfølging av veteraner og denne sommerleiren er et av tiltakene.

– Det å ha foreldre som tjenestegjør i internasjonale operasjoner er spesielt, så målet med campen er at disse barna kan danne nettverk seg imellom, skriver Lauritsen. Jakob derimot kan ikke huske at faren har vært i utlandet.

– Jeg tror ikke jeg var født engang, forteller Jakob.

Tjenestegjorde i Libanon

Jakobs far, Jarle Kristiansen (50), er oppvokst i Hobøl og tjenestegjorde for FN i Libanon i én periode etter førstegangstjenesten.

– Jeg jobbet som medic ved et sykehus i Norbatt, forteller Kristiansen. Han forteller at det ikke var noe vanskelig valg å la Jakob dra på sommerleiren.

– Vi syns det var en fin anledning hvor han kunne få bli litt kjent med militæret, forteller Kristiansen som vet at sønnen har vært interessert i å jobbe i Forsvaret. Han er ikke nervøs for at sønnen ønsker å gjøre yrke av å hoppe fra fly tusenvis av meter over bakken.

– Det gjør han som han vil med, og vi skal ikke hindre han i det, fastslår han.

Kommentarer til denne saken