Gå til sidens hovedinnhold

Ivan (15) ble historisk, selv om klubben mangler eget basseng

Artikkelen er over 2 år gammel

Ivan Johansen (15) har klart det kunststykket det er å svømme alle de 18 individuelle øvelsene som finnes på én sesong.

Mysen-gutten har bare vært konkurransesvømmer i halvannet år. Men han er likevel allerede historisk, som den første i Mysen svømmeklubb som har stått for denne prestasjonen. Det altså til tross for at klubben nå står uten basseng på Festiviteten.

Allsidighet er viktig

Bakgrunnen for denne spesielle prestasjonen er todelt for Ivan. Dels satser han kortsiktig på å hevde seg i noe som heter Landsdel Årsklassemønstring (Låmø) – der allsidighet er veldig viktig – og dels fordi han føler seg så fersk at han ikke helt har bestemt seg for hvilke øvelser han vil satse på så sikt. Det betyr at 15-åringen har konkurrert i alt fra sprint til 1.500 meter – og det er det virkelig forskjellige øvelser.

(Saken fortsetter under bildet)

 

– I Låmø er det slik at vi svømmer fem øvelser i henholdsvis bryst, rygg, medley, butterfly og friøvelser. Gjennom et poengberegningssystem som legges sammen, oppnår man sine plasseringer. Derfor er det viktig å være mest mulig allsidig, slik forbundet ønsker. Målet mitt er i kraft av min allsidighet å hevde meg. Men at jeg endte opp med å prøve alle 18 øvelsene som finner, var tilfeldig. Jeg prøvde mange, og fant ut at om jeg prøvde de siste, så kunne jeg kanskje bedre rankingen min inn mot Låmø, forteller ambisiøse Ivan, som altså kun har vært konkurransesvømmer i halvannet år.

Dette siste er en annen grunn til at Ivan Johansen, som allerede er oppe i ni treningsøkter med totalt 18 timer i uka, prøver så grundig på allsidighet:

– Ettersom jeg er så vidt fersk, vet jeg ikke helt hva jeg skal satse på av øvelser. Derfor prøver jeg flest mulig. Foreløpig trives jeg aller best på 400 meter fri, understreker Ivan, som også håper å kvalifisere seg for deltakelse i NM – sin unge år og sin ferskhet til tross.

(Saken fortsetter under bildet)

 

Litt dumt

Ivan synes det er dumt at klubben har mistet treningstilbudet på Festiviteten.

– Det er litt dumt at vi ikke lenger har basseng på Festiviteten. Jeg håper det vi snart får igjen tilbudet. Men jeg trener uansett mest i Østfoldbadet nå, understreker Ivan Johansen.

Trener Marianne Eklund i Mysen svømmeklubb skryter av Østfoldbadet:

– Badet har virkelig tilrettelagt et godt tilbud for svømmerne våre når vi brått og plutselig mistet tilbudet vårt på Festiviteten. De fortjener stor ros for dette, påpeker Eklund.

Kommentarer til denne saken