Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til stor bursdagsfeiring – de har ett stort ønske for fremtiden

Artikkelen er over 1 år gammel

Spydeberg Motorklubb fyller 40 år. Det feirer de med brask og bram.

Hartvik Andersen (76) og Bjørn Johannessen (44) har den siste tiden vært travelt opptatt med å arrangere Spydeberg Motorklubbs 40 års dag. Sammen med et kobbel av engasjerte ildsjeler feirer de 40-års dagen med stil lørdag.

– I dag er vi om lag 90 medlemmer i klubben. I løpet av 40 år har medlemsantallet i klubben gått litt opp og ned. Jeg føler vi er skikkelig på vei opp nå, sier Andersen, og Johannessen nikker enig før han supplerer.

– Det har hjulpet veldig med klubbhus og mekkegarasje, sier han.

Motorklubben har medlemmer fra hele distriktet. Andersen og Johannessen peker også på gode sponsorer gjennom mange år som årsak til at klubben har stått så godt i mange år. Hartvik Andersen har vært med i alle 40 årene.

– Spydeberg har alltid vært en motor-bygd. Da vi startet opp tok det ikke lang tid før det var 60 medlemmer. Den gangen var det kanskje litt større dugnadsånd, så folk jobbet hardt og hengte seg på, sier han.

– Det største høydepunktet var nok da vi endelig fikk vårt eget klubbhus på Løvstadfeltet. Det sto ferdig en gang på 80-tallet, å få det på plass betydde egentlig alt. Da fikk vi et sosialt møtested, sier Andersen.

Nå skal altså 40 år med motorsport i Spydeberg feires. Johannessen ønsker seg spesielt én ting for bursdagsklubben.

– Vi ønsker oss veldig en øvingsbane for bilcross. I dag må vi kjøre et stykke for at ungdommen skal få prøve seg i bilene. Det hadde vært veldig fint om vi fikk noe slikt i nærheten, sier Johannessen.

Dugnadsinnsatsen for bursdagsfeiringen er det ingenting å si på. 120 deltakere har allerede meldt sin ankomst.

– Det er et tyvetalls personer som har lagt ned utallige timer for å stelle i stand feiringen.

– Det blir middag, taler, mimring og konsert med Smalltown Tommy. Det er alle invitert på, sier de to motorsport entusiastene.

Kommentarer til denne saken