Sitter du på tekst eller melodi til det som kan bli en egen julesang for Indre Østfold? Da vil kulturavdelingen i Indre Østfold kommune gjerne høre fra deg. Kulturprodusentene Ole Christian Øen, Anett Roselin Svardal og Kjersti Karlsrud sitter klare til å kåre det beste bidraget.

– Vi har allerede fått inn bidrag, men vi ønsker oss flere, sier Øen og Svardal.

LES OGSÅ: Lokale musikkrefter synger Teigen i ny gladvideo – til og med ordføreren er med og tar en trall

Video som premie

Da korona lammet konsertlivet i mars gjorde Indre Østfold kommune suksess med å få lokale kulturaktører med i en video basert på Jan Teigens «Slå ring». Nå vil de ha musikkreftene i distriktet med på å skape julestemning.

– Premien er å få laget en video av julesangen. Den kommer til å bli spilt inn på Velvet Recording i Spydeberg. Ole Christian Øen skal være regissør på videoen, som blir produsert av Jonas Ingstad, opplyser Svardal.

Hun gleder seg nå til å få innboksen fylt opp av bidrag som er under produksjon.

– Konkurransen kan også egne seg for elever på alle nivåer, og dersom det er noen klasser som jobber med et slikt prosjekt må de sette alt inn på å få bidraget ferdig til 24. oktober, oppfordrer hun.

Fristen er satt såpass tidlig for å få videoen produsert ferdig før jul.

– Er det bare komponister og tekstforfattere fra Indre Østfold som kan delta?

– I utgangspunktet er det det. Men om det er noen som sitter på en veldig god tekst eller en super melodi, så er det ikke forbudt med litt hjelp utenfra, sier Øen.

LES OGSÅ: Linn (39) mistet oppdrag verdt flere hundre tusen: – Må se langt etter ny terrasse i år

Kan bli hit

Selv om julesangen først og fremst skal bli en juleoppmuntring her i distriktet, minner Øen om at det ikke er noe til hinder for at sangen kan nå lengre ut.

– Vi så jo det med «En stjerne skinner i natt», som opprinnelig ble skrevet til Oslo Gospel Choir. Den ble en hit og har gått rett inn i sangbøkene, sier han.

– Er det bestemt hvem som skal fremføre julesangen på videoen?

– Nei, det må vi se nærmere på etter hvert som bidragene kommer inn. Men vi har lyst til å engasjere mange utøvere i distriktet til videoen, så vi håper vi kan få til en versjon med flere vokalsolister. Det hadde også vært fint å få med danse- og teaterkrefter i videoen, sier Anett Svardal.

– Jeg gleder meg, nå trenger vi noe fint, litt samhold i førjulstida, sier Ole Christian Øen.