Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til folkemøte – skal teste ordførerkandidatenes lokalkunnskaper

Artikkelen er over 2 år gammel

Hvor mye kan politikerne om forholdene i den nye storkommunen Indre Østfold som de snart skal styre? Det kan du og partienes listekandidater selv finne ut på et åpent møte i Askim onsdag 4. september.

ASKIM: Det er Østfold journalistlag som i samarbeid med Østfold redaktørforening, innbyr til quiz og debatt i lokalene til Smaalenenes Avis. De som skal grilles i lokale kunnskaper er listekandidater for de ti partiene som stiller til valg i den nye storkommunen i Indre Østfold.

Gratis

Møtet er gratis og alle interesserte er hjertelig velkomne klokka 19.00 til avislokalene som ligger sentralt i Askim. Publikum får også anledning til å delta i quizen, og kanskje viser det seg at du kan mer om Indre Østfold enn politikerne! I debatten etter quizen, blir det mulighet til å stille direkte spørsmål til de som stiller til valg på partienes lister.

Quizkonge

Møteleder i Askim blir Trond Øyvind Karterud fra NRK Østfold. Medieelever fra Mysen videregående skole skal streame quizen og debatten vises direkte på nettsiden til Smaalenenes Avis, mens Tom Helgerud, quizkongen i Indre Østfold, skal stå for spørsmålsleken i videospillet Kahoot.

Viktig med innsyn

– Journalistlaget og redaktørforeningen arrangerer debatten og quizen i Askim, for å sette søkelyset på aktuell politikk og samfunnsutvikling, sier leder i Østfold journalistlag, Anne-Lene Frølandshagen.

– For oss i nyhetsmediene er det spesielt viktig at vi på vegne av befolkningen, har innsyn i hvordan politiske beslutninger blir tatt og hvordan lokalmiljøet styres. Innsynet må ivaretas også i en større og sammenslått kommune, sier Frølandshagen

Kommentarer til denne saken