«300 skrev under slik at Folkets Stemme kunne stille liste – nå er det avslørt store feil». Dette var overskriften på en artikkel i Smaalenenes Avis som omhandlet Folkets Stemme og Frank Finstad på fredag

Hvis jeg hadde lest det samme om et annet parti eller om noen uten å vite hva som er fakta, ville jeg antakelig trodd at noe alvorlig hadde skjedd at kommunen eller myndighetene hadde avslørt disse «store» feilene.

Virkeligheten eller realiteten er en helt annen og det som står i avisen henger ikke sammen med det som har skjedd i saken.

Det er ingen i kommunen eller myndigheter som har avslørt noe som helst. I flere uker er det jeg som har mast på Trude Paulsen i kommunen, for å få henne til å sjekke de digitale underskriftene for å se om de er riktige eller ikke, for de har ikke jeg/vi hatt noe som helst mulighet til å kontrollere selv. Vi vet ikke engang om alle de 51 som står på vår egen valgliste har skrevet under.

Da kommunen til slutt hadde tid til å gå igjennom listene fikk jeg beskjed om at vi har 299 godkjente underskrifter og at vi må skaffe minst en til for å ha nok. I tillegg måtte vi rette opp noen navn på valglista. Det er riktig at cirka 20 av de som har signert ikke er fra Indre Østfold kommune, men vi hadde langt flere enn kravet på 300 da vi leverte listene.

Avisen skriver også at listene inneholder underskriften til en død person, og selvfølgelig gjør den det. En av våre listekandidater døde noen få dager før nyttår og siden han allerede er begravd så finnes ikke han lenger i noe manntall. Videre vises det til to underskrifter fra utlandet og flere fra nabokommunene. Ja, det er riktig. Det viser bare hvor stor interesse det er for Folkets Stemme.

Dessuten er de to underskriftene fra utlandet barn eller nære slektninger til innbyggere i denne kommunen, og som igjen er opptatt av endringer til det bedre for kommunens innbyggere. Vi forutså at det kunne være noen underskrifter som kom fra folk utenfor kommunen, det var derfor spurte vi om kommunens folk kunne gå igjennom listene for oss i god tid før fristens utløp og det er vi glade for at de gjorde.

Ett viktig moment til som avisen ikke nevner i det hele tatt, er at samme dag som vi fikk tilbakemelding om at vi manglet en underskrift for å ha 300 signeringer, hadde vi skaffet ca. 10 nye og levert på nytt. Da Smaalenene ringte meg var allerede denne saken en absolutt IKKE sak.

Det som er fint i artikkelen er at avisen fikk med at Folkets Stemme nå er oppe i 390 betalende medlemmer. Ingen annen politisk organisasjon i Indre Østfold har flere medlemmer enn Folkets Stemme, som nå har flere betalende medlemmer enn både Arbeiderpartiet, Senterpartiet og Høyre. Det vil ikke overraske meg om tallet vil passere 400 i løpet av et par dager, for folk liker ikke feilinformasjon.

Dette leserbrevet er en reaksjon på denne artikkelen:

300 skrev under slik at Folkets Stemme kunne stille liste – nå er det avslørt store feil