Disse skal lede Indre Østfold SV: – Blir spennende å drive med politikk i den nye kommunen

NYTT STYRE: Styret i Indre Østfold SV ble valgt på stiftelsesmøtet tirsdag; fra venstre Espen Christer Ness Endal, Jan Arild Jakobsen, Åse Kristina Heien, Svein Syversen, Margaretha Jansen Brovold (leder), Asbjørn Grønland, Bård Arild Sørum og Karine Veim Baraa. Ikke med på bildet: Elin Thorshaug Karlsen.

NYTT STYRE: Styret i Indre Østfold SV ble valgt på stiftelsesmøtet tirsdag; fra venstre Espen Christer Ness Endal, Jan Arild Jakobsen, Åse Kristina Heien, Svein Syversen, Margaretha Jansen Brovold (leder), Asbjørn Grønland, Bård Arild Sørum og Karine Veim Baraa. Ikke med på bildet: Elin Thorshaug Karlsen. Foto:

Kampen mot barnefattigdom og for gratis skolemat er to av de viktigste sakene for Indre Østfold SV, som ble stiftet tirsdag.

DEL

ASKIM: – Vi var imot kommunesammenslåingen. Men når den nye storkommunen først er en realitet, blir det både interessant og spennende å jobbe politisk i den. Vi har ingen faste representanter i Fellesnemnda, så vi jobber litt på si. Jeg håper det blir tid til å diskutere politikk og saker fremover, sier Åse Kristina Heien til Smaalenenes Avis.

Spydebergingen er Sosialistisk Venstrepartis ordførerkandidat i Indre Østfold foran kommunevalget til høsten, og hun har med seg tre andre kumulerte på en valgliste som i alt teller 25 navn: 2. Svein Syversen (Eidsberg), 3. Elin Thorshaug Karlsen (Askim) og 4. Asbjørn Grønland (Askim).

LES OGSÅ: To tredjedeler av personene på SV-lista i Indre Østfold er kvinner

Valgte nytt styre

Rett før selve stiftelsesmøtet i Indre Østfold SV på Askim rådhus tirsdag kveld, holdt lokallagene i Eidsberg, Askim og Spydeberg sine respektive årsmøter på samme sted. Der vedtok man å nedlegge seg selv. Deretter var det satt av litt over to timer til stiftelsesmøtet. Her ble både valgprogrammet og forslag til nytt styre lagt frem.

Margaretha Jansen Brovold ble valgt til leder i Indre Østfold SV. Med seg i styret får hun: Espen Christer Ness Endal (nestleder), Asbjørn Grønland (kasserer), Jan Arild Jakobsen (sekretær) og styremedlemmene Bård Arild Sørum, Åse Kristina Heien, Svein Syversen, Elin Thorshaug Karlsen og Karine Veim Baraa.

Partiet omtaler dette som et godt sammensatt styre med mye kunnskap, politisk vilje og iver. Nå gleder de seg til å ta fatt på valgkampen.

– Vil trenge god SV-politikk

Litt blandede følelser var det da det ble satt sluttstrek for tre lokallag og et nytt, samlet Indre Østfold-parti ble til.

«Samtidig som vi er stolte over danninga av et nytt lag, er det også vemodig å legge ned godt fungerende lokallag med forankring i lokalmiljøet. Lokallag det har tatt tid å bygge opp. Men den nye storkommunen er en realitet, og det er riktig at vi i de gamle lokallagene slår oss sammen til Indre Østfold SV for å stå samlet», skriver partiet i en pressemelding.

SV-erne i Indre Østfold mener den nye storkommunen vil trenge god SV-politikk, for det mangler ikke på nye utfordringer. «Samtidig er vi bevisste på hvor viktig det er med lokalt initiativ og vil jobbe hardt for å ivareta nærdemokratiet», slås det fast i pressemeldingen.

Fronter hjertesaker

Stiftelsesmøtet vedtok uttalelser om seks hjertesaker for Indre Østfold SV inn mot valgkampen. Disse er: Kampen mot barnefattigdom, å verdsette jobben som gjøres i barnehage og skole, forebygge vold i nære relasjoner, ja til gratis skolemat, by og land – hånd i hånd, og miljøvern i kommunen.

– Det ble litt politisk diskusjon på møtet og det er bra, sier ordførerkandidat Åse Kristina Heien.

Artikkeltags