Brage (17) er på bedringens vei, men han gambler ikke med helsa

POSITIV: Brage Vestavik er i god trening om dagen.    ARKIVFOTO

POSITIV: Brage Vestavik er i god trening om dagen. ARKIVFOTO

Artikkelen er over 4 år gammel

Brage Vestavik vil ikke ta noen sjanser og venter med comebacket.

DEL

MYSEN: 21. april falt Brage Vestavik stygt på trening i forkant av verdenscupen i utforsykling i Australia. Det endte med to brudd i ryggen. Veien tilbake har vært lang, men med god oppfølging av Olympiatoppen er han i fremgang.

– Det føles bra om dagen. Fortsatt gjør det vondt, men jeg klarer å kjøre to til tre treninger hver dag. Noen dager trenger jeg ikke ta smertestillende en gang. Så det går riktig vei. Men fortsatt har jeg ikke rørt utforsykkelen siden krasjen i Australia. Jeg vil ikke ta noen sjanser. Krasjer jeg, så er det lett å slå opp skaden. Derfor består treningen av stisykling, styrketrening, intervaller og uttøying, forklarer han.

I helgen ble det kjørt verdenscup i Fort Williams i Skottland. Den valgte han i samråd med Olympiatoppen og teamet hans, Devinci Global Racing, å stå over. Også neste runde i Leogang i Østerrike kommende helg står han over. Dermed skjer trolig comebacket i verdenscupen i Lenzerheide i Sveits 10. juli.

– Veldig rart å se kompisene kjøre verdenscup uten at jeg selv får muligheten. Det kribler i beina etter å komme i gang. Men det er nok lurt å vente litt, mener 17-åringen.

– Kommer du til å bli mer reservert etter krasjen?

– Om jeg skulle gå rundt og tenke på at det kan skje igjen, har jeg ikke noe å gjøre i verdenscupen. Krasjen har jeg lagt bak meg, sier Brage Vestavik.

Derimot tenker han naturlig nok på lagkompisen, Steve Smith, som døde på trening med motorsykkel 10. mai.

– Jeg tenker på ham hver dag. Det føles fortsatt rart at han nå er borte. Samtidig gir det meg bare enda mer motivasjon. Jeg vet Steve ønsker at jeg skal bruke hans død til noe positivt, sier Mysen IF-syklisten.

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken