Fra januar vil papir og annet avfall hentes sjeldnere – sørg for at du har alt på plass

BLIR ENDRET: Det blir endringer i avfallshentingen fra nyttår. Da kan det være lurt å sørge for at større kasser er på plass. ARKIVFOTO

BLIR ENDRET: Det blir endringer i avfallshentingen fra nyttår. Da kan det være lurt å sørge for at større kasser er på plass. ARKIVFOTO Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra 1. januar 2019 blir papiret hentet hver 4. uke. Hvis du i dag fyller opp beholderen i løpet av 14 dager, så fortvil ikke. 

DEL

Indre Østfold Renovasjon (IØR) understreker nemlig at det er fullt mulig å få en større papirbeholder uten ekstra kostnad. Det du må gjøre, er å ta kontakt med IØR på epost, telefon eller via innbyggermelding.

– Vår servicebil kjører ut og supplere/bytte ut papirbeholdere etter behov. Mange av dagens kunder, både enkelthusstander og de med fellesløsning, har tilstrekkelig tømmevolum slik det er i dag. Vi håper at avfallshentingen skal fungere på best mulig måte for dere som kunder og at servicen blir opprettholdt slik den er i dag, opplyser IØR.

LES MER: Mange har en gammel oljetank i hagen – dette må du gjøre for å få levert den inn (SMAA+)

Selskapet understreker at alt avfallet fortsatt blir hentet hjemme hos deg, og det blir tømt like mye som før. Dette er ikke et dårligere tilbud, det er bare annerledes henteintervall. 

– I tillegg til at papirbeholderne blir byttet ut til de som gir beskjed, vil kildeskapet bli erstattet med beholdere. Det er mange som allerede har byttet til 1x140L mat og 1x140L glass/metall, fordi det er mer praktisk og holder utøy borte, spesielt fra matavfallet. De som ikke ønsker større papirbeholder, men allikevel ønsker å bytte ut kildeskapet, kan ta kontakt med oss, skriver IØR på sine nettsider.

Kildeskapet bør stå løst, og postkasser og ligende må ikke være festet til skapet.

LES MER: Avfallet ditt skal hentes mer sjelden fra neste år – dette er begrunnelsen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken