Gå til sidens hovedinnhold

«Indre Østfold kommune kan ikke ha en ordfører på deltid!»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Olav Breivik (H) er sikkert en dyktig forretningsmann, med ønske om å lykkes på mange arenaer. Men før sommeren sa han nok en gang ja til gjenvalg som styreleder i Viken Skog SA – til tross for at han i fjor sa han skulle trekke seg fra de fleste verv dersom han ble nominert som ordfører i sitt eget parti.

Ifølge Smaalenenes Avis har dette styrevervet alene en godtgjørelse på over 300.000 kroner. Godtgjørelsen kan være på riktig nivå i forhold til ansvar og arbeidsbyrde, men sier også noe om hvilket omfang dette vervet har, og dermed noe om forventet tidsbruk og tilstedeværelse fra eiernes side. Viken Skog har hovedkontor på Hønefoss og driver bred nasjonal og internasjonal virksomhet. Skognæring og tømmeromsetning er for tiden en krevende bransje i sterk omstilling - og med behov for et sterkt lederskap.

Er det mulig å kombinere et slikt verv med en jobb som ordfører når han i følge Proff.no i tillegg er daglig leder i 2 selskap og styreleder i 17 selskap? Som ordfører skal du primært jobbe lokalt og være tilgjengelig for alle planlagte og uventede hendelser i lokalsamfunnet? Indre Østfold kommune med sine 45.000 innbyggere blir tross alt landets 23. største kommune.

Smaalenenes Avis leder mener at dette er helt greit. Mange av oss andre mener ikke at dette lar seg kombinere, verken utfra habilitet eller viktigheten av å holde et tydelig fokus.

Å være ordfører er «24 timer i døgnet». Tett på egen kommune.

For øvrig viser en utskrift fra Proff.no at Olav Brevik fremdeles er registrert med flere ti talls styreverv og eierskap i norske aksjeselskaper. Mange av disse holder til i Indre Østfold, og det vil åpenbart oppstå mange habilitetsutfordringer.

Indre Østfold kommune kan ikke ha en ordfører på deltid!

Kommentarer til denne saken