Nå kvitter Ikea seg med de plagsomme skruene

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Nå skal møblene bare kunne klikkes sammen.

DEL

Vi tør våge påstanden at det er de aller, aller fleste av våre lesere har skrudd sammen minst ett ikeamøbel i sitt liv.

For oss som har skrudd sammen en hel del, kan det fort begynne å rykke ufrivillig i øyemuskelaturen ved synet av skruene under.

Egentlig en smart oppfinnelse for å skru to eller flere deler sammen, men hullene er alltid plassert på de mest kronglete stedene og det skal ingenting til før den lager grøt av sponplata og alt er ødelagt.

Men nå har møbelgigantens oppfinnere kommet opp med en løsning som Ikea mener har livets rett og skal forplante seg til resten av Ikas sortiment, skriver Nettavisen.

Oppfinnelsen er basert på prinsippet bak en kileplugg. Her kiles den ene delen inn i den andre som en plugg, og låses fast.

Ikea–sjef Jesper Brodin sier til designnettsiden Dezeen at både tilbakemeldinger fra frustrerte kunder og et ønske om gjøre møblene mer ressurssparende er motivasjonen bak oppfinnelsen.

– Ikeas møbler krever typisk en god del montering, og vi ser utfordringen i det. Så vi lurte på hva resultatet ble dersom vi fjernet den helt. Vi er nå implementeringsfasen hvor det skal bli mulig å bare klikke møblene våre sammen, sier Brodin.

Om du har vært borti konseptet før, er ikke det så rart. Ikea begynte å eksperimentere med kileplugger allerede i 2014.

Det første møblene ut med den nye klikkløsningen er bordene i Lisabo–serien. Brodin hevder at et bord som tidligere tok 24 minutter å montere nå kan stå klart med kaffekoppen etter fem minutter.

Foto:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken