Gå til sidens hovedinnhold

Idun (20) valgt inn i fylkespartiet – har særlig en sak hun brenner for

Artikkelen er over 2 år gammel

Idun Gulla Dyrnes (20) er valgt inn i hovedstyret i Viken Venstre. – Kult, sier hun.

MYSEN: Nylig ble 20-åringen valgt inn som styremedlem og direktevalgt hovedstyremedlem i Viken Venstre.

– Er dette noe du har drømt om?

– Jeg har ikke tenkt så mye på det før jeg ble kalt inn til intervju. Men det er jo veldig kult, da.

– Har du vært politisk engasjert i mange år?

– Det startet i 14-årsalderen da jeg gikk på ungdomsskolen. Der hadde jeg en veldig flink lærer, Sølvi Brekklund Sæves, som ofte tok opp politiske spørsmål og menneskerettigheter. Det vekket meg. Jeg ble medlem av Amnesty International og stiftet lokallaget i Indre Østfold. Dessuten ble jeg vekket politisk. I ettertid vet jeg at hun også er medlem av Venstre. Men hun drev aldri partipolitikk overfor elevene. At jeg også skulle bli medlem av Venstre, er litt morsomt.

– Er det spesielle temaer innen menneskerettigheter som opptar deg?

– Egentlig ikke. Men da jeg var yngre, klaget venneflokken her hjemme i Norge på skole og slike ting som opptar unge. Da tenkte jeg mye på hvilke problemer mennesker i andre deler av verden har.

– Hvilke saker vil du jobbe for i Viken Venstre?

– Først og fremst mener jeg det er viktig å få med unge. De må bli sett og tatt på alvor. Det er en ukultur at unges meninger ofte blir snakket ned av gamle gubber. Derfor er det viktig med unge på alle politiske lister. Dessuten vil jeg jobbe for at alle de gamle fylkene blir sett og hørt i Viken. Vi skal holde liv i grender, små og større byer og ta hensyn til alle. Vi må lytte til dem som ikke har så høye stemmer også.

Les også: Arbeiderpartiet stemte for å beholde arvesølvet i Østfold

– Det nye fylkeshuset blir lagt til Bærum. Hva mener du om det?

– Det mener jeg er greit, selv om det er et stykke unna oss. Det er det største området i Viken og gir dermed mening. Dessuten må vi gi og ta i en så gigantisk fylkeskommune.

– Fortell litt om deg selv.

– Jeg tar nå et årsstudium i tysk på Blindern i Oslo. Visste ikke helt hva jeg ville bli, men egentlig har jeg lenge hatt lyst til å bli sykepleier. Det kan også kombineres med arbeid for menneskerettigheter. Politikk vil uansett være en viktig del av livet mitt. Mitt politiske engasjement skyldes også at mine foreldre ofte har diskutert politikk. (Moren er Linda Dyrnes, tidligere kultursjef i Eidsberg).

Til Venstres landsmøte i Trondheim ble disse lokale delegatene valgt for Viken Venstre: Ingunn Herstad Hensel (46) fra Eidsberg, Idun Gulla Dyrnes fra Mysen og Emmy Bråthen (15) fra Askim.

Les også: Eidsberg-politiker skuffet over Askim-seier – mener Sp bidro til at matjord bygges ned

Kommentarer til denne saken