13-åring vant NM-medalje kort tid etter at hun begynte med freestyle – denne uka ble hun hedret

Moa Lintho Skofterud vant NM i fjor.

Moa Lintho Skofterud vant NM i fjor. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Flere ganger i uka pendler Mysen-jenta Moa Lintho Skofterud til Oppegård for å kunne drive med hobbyen sin. I bilen med henne sitter pappaen.

DEL

– Hva er freestyle?

– Det er en blanding av dans og turn. Det finnes ulike typer freestyle. Jeg konkurrerer i noe som heter singel. Det er en dans med ganske mye splitthopp. Det går veldig fort, og det liker jeg. Man kan også drive med slow som ligner mer på turn.

– Hvorfor begynte du med freestyle?

– Ei venninne av meg trente freestyle. Det hørtes så gøy ut da hun fortalte om det, og i fjor startet jeg selv. Nå trener jeg både i Spydeberg og Oppegård, to til tre dager i uka.

– Hvordan er det å pendle til treninga?

– Det går helt fint. Det går veldig fort når man kan veien. Enten kjører pappa meg fra Mysen, eller så tar jeg toget fra Mysen til Ski, eller Kolbotn, og så kjører vi derfra. Han jobber i Moss.

– Du var med i NM i fjor og vant. Fortell om det.

– Norgesmesterskapet var den andre eller tredje konkurransen jeg deltok i, så jeg hadde ikke forventet å komme til finalen engang. Da jeg vant i klassen «rekruttering» ble jeg skikkelig glad. Jeg fulgte ikke med på konkurrentene mine den dagen så jeg vet ikke hvordan de gjorde det. Jeg var utrolig fokusert på det jeg skulle gjøre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

– Denne uka ble du hedret av ordføreren i Oppegård fordi du vant NM. Hvordan var kvelden?

– Det var flere som ble hedret den kvelden. Vi som kom fra Follo dansestudio ble ropt opp sammen. Det var utrolig hyggelig. Etterpå tok vi bilder sammen med ordføreren.

– Hvordan hadde det vært å ha et freestyle-kurs i Mysen?

– Det hadde vært kjempefint, men jeg hadde nok fortsatt på Follo Dansestudio på Sofienmyr i Oppegård likevel. Jeg har mange venner der. Alle er utrolig snille. Selv om freestyle er en individuell sport, snakker vi mye på trening. Jeg har også flinke trenere på dansestudioet.

– Hva er målet for framtiden?

– Til sommeren arrangeres «The Worlds» i England som er ett av to VM man kan delta i, og målet er å komme i finalen. I neste konkurranse håper jeg at jeg skal greie å kvalifisere meg dit. Det skal mye til å komme med, så jeg vet ikke om jeg greier det, men jeg skal gjøre mitt beste.

Ordførerens Hedring

– Oppegård kommune ved ordføreren hedrer hvert år mestere innen kultur og idrett.

–  De som hedres har hevdet seg på det nasjonale eller internasjonale plan innen idrett, musikk, teater, foto, billedkunst, litteratur, film, video, dans eller andre kunstformer. Til sammen hedret ordføreren personer innen 24 kategorier.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken