Gå til sidens hovedinnhold

Ida og flere andre vil spre litt glede – holder digital festival

Musikklinja på Askim videregående skole ønsker velkommen til digital vårfestival onsdag 24. mars.

Klokka 17:00 begynner filmer å rulle før førsteklasse går på scenen. De skal holde konsert med temaet bakvendtland. Da vil også det lokale bandet Stone Heart spille. Klokka 19.00 holder andreklasse konsert med temaet tidsmix og klokka 20.00 avrunder tredjeklasse med temaet 80-tallet.

– Vi gjør det for å få praksis. Det har vært vanskelig å få til livekonserter i koronapandemien, men vi har streamet flere konserter live med stor suksess, sier Ida Garsegg Hansen (18) fra Askim.

Hun sier opplegget kommer til å foregå i et stort rom på skolen og at IT-linja bistår teknisk. Selv om hun er sikker på at det kommer til å gå bra, savner hun å spille foran publikum.

– Det trenger ikke å være mange som ser på, men det å ha noen i salen, gjør noe med opptredenen. Da greier man å yte maks, sier Garsegg Hansen.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Skryter av elevene

Fagleder på Musikk, dans og drama, Rolf Erichsen, skryter av elevene.

– Nå koker det her og ting begynner å komme på plass. Det er vanskelig å drive med konsertproduksjon i koronapandemien og noen nedskalerer. Vi har gjort det motsatte, slått stortromma og lager konserter og videoer. Det er mye entusiasme blant elevene, så dette er veldig morsomt, sier Erichsen.

Festivalen kalles «Unge krefter». Navnet er ikke tilfeldig valgt.

– Jeg har snakket med folk fra Kulturhuset og andre rundt i distriktet. De sier det har skjedd mye bra etter at musikklinja ble til. Mange unge produserer konserter, og de dukker opp over alt: I alt fra kor til storband. De unge har mye å si for distriktene, så det er fint å løfte dem fram, sier han entusiastisk.

Han forklarer at de gjorde noe lignende på en skole i Halden i fjor, da Erichsen jobbet som fagleder der. Suksessen var stor, og da han foreslo å gjøre noe lignende i Askim, var responsen god.

(Saken fortsetter under bildet)


Vil bli lærer selv

Eleven Ida Garsegg Hansen savner tiden før korona.

– Da var livet lettere. Undervisning som normalt. De store nedturene i korona har vært at vi ikke har fått spille like mye sammen, at vi har mistet mye verdifull undervisning og at vi i tredjeklasse har blitt en kohort. Vanligvis er det godt miljø på tvers av trinnene, men nå har vi ikke fått vært mye med dem som går i første og andreklasse, sier Garsegg Hansen.

Når hun er ferdig på videregående skole skal hun utdanne seg til musikklærer. Selv sier hun at hun har lært mye om digital undervisning som vil bli nyttig.

Kommentarer til denne saken