Transporten med de første dosene koronavaksine er på vei til Oslo. Først ut med vaksinering er sju kommuner på Østlandet.

Leveransen kommer til Oslo lørdag morgen, får NTB bekreftet. De rundt 10.000 dosene er sendt fra Pfizers fabrikk i Belgia. Selskapet har sammen med Biontech utviklet vaksinen, som har navnet BNT162b2.

Den første leveransen fordeles seg på sju kommuner: Oslo, Ringsaker, Hamar, Stange, Sarpsborg, Fredrikstad og Hvaler.

Til Fredriksstad Blad opplyste Hvaler-ordfører Mona Vauger (Ap) før jul at vaksinasjonen starter på Dypedalsåsen sykehjem søndag, altså tredje juledag.

Mandag 28. desember vil de første sykehjemsbeboerne i Oslo få koronavaksine, opplyste Oslo kommune julaften. Det er beboere ved sykehjemmene Cathinka Guldberg-senteret, Ellingsrudhjemmet, Lillohjemmet, Vinderen bo- og servicesenter og Økernhjemmet som får vaksine i romjula.

Den neste leveransen til Norge kommer 28. desember.

Totalt skal i underkant av 35.000 doser komme til Norge før nyttår. Deretter vil det bli ukentlige leveranser på cirka 40.000 doser.

Danmark mottok tidlig lørdag morgen de første koronavaksinene som ankom det danske folkehelseinstituttet på Amager, melder nyhetsbyrået Ritzau.

(©NTB)