Gå til sidens hovedinnhold

Hvert år vinner Jostein (45) i sklia – nå har du muligheten til å slå han

Artikkelen er over 1 år gammel

Østfoldbadet inviterer til ny runde med NM i vannsklie. Kan du slå Jostein Torp?

Østfoldbadet arrangerer kvalifisering til NM i vannsklie for sjuende gang. Spørsmålet som til og med badesjefen stiller seg nå er:

– Vinner Jostein Torp for 7. gang?, undrer Koht-Norbye seg før arrangementet sklis i gang onsdag.

– Mellom 15 og 20 deltakere

Koht-Norbye sier man har fått til en morsom tradisjon ved å arrangere kvalifiseringen til NM på Østfoldbadet.

– Egentlig er vi ganske fornøyd med responsen. De siste gangene har det vært bra med besøk, særlig med tanke på hvor mange som møter opp for å se på. Det koster ingenting å være med, opplyser badesjefen, som også kommer med et aldri så lite stalltips.

– Kunsten når man skal kjøre raskt i skia er å løfte rumpa og kjøre på hælene. For da skyver man vannet optimalt. Så må man sørge for god fart fra start. Det har vært mange kreative metoder i forsøket på å vinne. Det viktigste er likevel å unngå mest mulig friksjon. Da blir det bra med sprut i bunnen av sklia, forsikrer Koht-Norbye om.

LES OGSÅ: Mattilsynet ga anmerkninger til Østfoldbadet: – Flisespikkeri, mener badesjefen

Samme vinner hvert år

Poenget med konkurransen er selvsagt å komme raskest ned sklia på Østfoldbadet. Jostein Torp virker å være uslåelig i vannsklia. Han har like godt vunnet samtlige av kvalifiseringsrundene i Askim til nå.

– Jeg vet ikke om Jostein Torp kommer, men det blir spennende å se om noen kan bryte seiersrekken hans, sier Koht-Norbye.

– Vi har også egen dameklasse. Så beste herre og dame blir sendt til Tromsø. I alt er det 4 klasser, hvor alle får premier. Så blir det spennende å se hvem som kommer seg til NM. Normalt har vi rundt 15 til 20 deltakere, men vi har nok startnummer til over det dobbelte. Så det er bare å møte opp, sier badesjefen.

Et lite steg på veien mot å slå Torp kan være å lese hans egne tips før konkurransen. De finner du her:

LES OGSÅ: Jostein Torp (42) er ubestridt lokal vannskliemester – avslører triksene foran NM

Kommentarer til denne saken