Hva synes du om grensehandelen – åpne eller ikke åpne?

DEL

Folkehelseinstituttet vurderer å føye Värmland til listen av grønne regioner i Sverige som kan åpnes for ferie- og fritidsreiser. Endringen kan komme fredag 24. juli - eller før, det skriver Nettavisen.

Bakgrunnen er at Värmland synes å ha god kontroll på smittespredningen, noe blant andre det europeiske smittevernbyrået ECDC påpekte i sin covid-19-rapport 15. juli og som det også framgår av ukerapporten fra svenske Folkhälsomyndigheten.

Her viser tallene syv smittetilfeller per 100.000 innbyggere i uke 28, noe som plasserer Värmland på linje med Blekinge og under Skåne (9) og Kronoberg (9), regioner som allerede er plassert på grønn liste.

Det vil si at folk igjen kan handle i Töcksfors. Flere dagligvarebutikker i Indre Østfold har fortalt om en voldsom økning i handelen etter at karantenereglene trådte i kraft på grensen i mars. I Sverige ser butikkene frem til at nordmennene er tilbake.

– Mesteparten av våre kunder er norske, sa Marielle Lysén til Smaalenenes Avis i begynnelsen av juli. Lysén er markedssjef for Eurocash, en av matbutikkene over grensen.

Avstemning ble avsluttet torsdag morgen klokken 10:

Artikkeltags