Store og små fikk førjulsstemning på fortet

ELEVER:Hannah Altmeier (t.v.), Jannicke Lips og Mathilde Lybekk er russ i 2020 og har allerde begynt å tjene inn penger til russefeiringen. Nissejentene solgte julekaker.

ELEVER:Hannah Altmeier (t.v.), Jannicke Lips og Mathilde Lybekk er russ i 2020 og har allerde begynt å tjene inn penger til russefeiringen. Nissejentene solgte julekaker. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Hannah Altmeier, Jannicke Lips og Mathilde Lybekk er russ i 2020, og har allerede begynt å tjene inn penger til russefeiringen.

DEL

MYSEN: De var tre av mange forskjellige tilbydere som sto på stand under førjulsdagene på Høytorp fort, som ble avviklet i helgen.

– Vi selger julekaker til inntekt for russefeiringen, smiler jentene, som går på VG2 ved Mysen videregående skole.

– I tillegg har vi lykkehjul og tar bilder til julekort, sier Altmeier, Lips og Lybekk. Hele området var bekledd med boder. Det duftet deilig jul, strømmet julesanger ut av høyttalerne, og de ærverdige bygningene var pyntet til høytiden som nærmer seg med stormskritt.

(Saken fortsetter under bildet)

KJØPTE KAKER: Lene Hoel (i midten) kjøpte brune pinner av Solveig Langseter (t.h.). Katharina Jevanord fra Spydeberg fikk også en smaksprøve.

KJØPTE KAKER: Lene Hoel (i midten) kjøpte brune pinner av Solveig Langseter (t.h.). Katharina Jevanord fra Spydeberg fikk også en smaksprøve. Foto:

Kjøpte julekaker

Julekakene til Lene Hoel Solveig Langseter fikk bein å gå på. Lene Hoel, som bor i Oslo, men opprinnelig kommer fra Spydeberg, kjøpte brune pinner av utstilleren.

(Saken fortsetter under bildet)

STOR VOTT: Tove Gjerde fra Sarpsborg sto på stand med strikkede ting. Hun har også strikket denne gedigne votten.

STOR VOTT: Tove Gjerde fra Sarpsborg sto på stand med strikkede ting. Hun har også strikket denne gedigne votten. Foto:

– De er til mamma, sier hun. Tove Gjerde fra Sarpsborg var en av årets ferskeste utstillere under førjulsdagene.

– Det er første året jeg står her på stand. Jeg har en bekjent som tidligere har stått her, som sa det var et veldig hyggelig marked. Jeg ringte og fikk plass, og kommer gjerne igjen, sier Gjerde. Hun har aldri vært på Høytorp fort før, og beskriver det som et flott område.

– Jeg har bare kjørt forbi, men visste ikke at det var så stort, sier Gjerde.

(Saken fortsetter under bildet)

KONJAKK: Truls Andersen (t.v.) og Vidar Løken i Nordlys Cognac Club sto i helgen på stand for å reklamere for den lokale konjakken sin, Håkon Håkonsson

KONJAKK: Truls Andersen (t.v.) og Vidar Løken i Nordlys Cognac Club sto i helgen på stand for å reklamere for den lokale konjakken sin, Håkon Håkonsson Foto:

Deltok for første gang

Et par stander bortenfor sto Truls Andersen og Vidar Løken i Nordlys Cognac Club for å reklamere for den lokale konjakken sin, Håkon Håkonsson som man kan få kjøpt på Vinmonopolet.

– Vi gir bort overskudd til veldedige formål, sier de. Konjakklubben har tidligere stått på stand under Vårdagene, men i år var første gang de deltok på førjulsdagene.

(Saken fortsetter under bildet)

SNEKKER: Olav Bjerkli (5) fra Askim fikk prøve snekkerferdighetene sine i snekkerverkstedet hos husflidslaget.

SNEKKER: Olav Bjerkli (5) fra Askim fikk prøve snekkerferdighetene sine i snekkerverkstedet hos husflidslaget. Foto:

Populær dyrelandsby

På fortområdet var det godt med folk lørdag ettermiddag, men hustrig vind og yr i lufta gjorde at mange trakk inn. Inne hos Indre Østfold Husflidslag var det både tombola, samt juleverksted og snekkerverksted for de minste.

Lenger ned på området, var det tradisjonen tro, dyrelandsby med blant annet hester, esel, geiter og alpakka. Her var det lang kø for å prøve seg på hesteryggen.

Mange satt og koste seg rundt bålet.

– Vi griller marshmallows, forteller Malin Tromop Hansen og Belinda Tromop Ruud (7) fra Rakkestad.

GRILLING: Malin Tromop Hansen og Belinda Tromop Ruud (7) fra Rakkestad grillet marshmallows og varmet seg ved bålet.

GRILLING: Malin Tromop Hansen og Belinda Tromop Ruud (7) fra Rakkestad grillet marshmallows og varmet seg ved bålet. Foto:

Send inn tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags